22.8.13

N, 2327. päev: eemalseisja tähelepanekud

Üha enam hakkab Eestis toimuva arengu raames näima, et Eesti vastus vaenulike välisriikide väidetele, et Eesti olevat natsiriik, meenutab rassismisüüdistusi tõrjuva isa Tedi seletust, kuidas natsid ja preestrid erinevad (osa Are you right there, Ted?; Ted on korraldanud kultuuririkkuse festivali ja pidanud seal ettekande, kuidas ta austab eri kultuure, ja lugu on jõudnud järelpeoni): Nazis dress up all in black and tell other people what to do, while priests... MORE DRINK!!

Pisut samas valguses on ka nn Eesti teaduse küsimus, kus ma ei ole päris päri arvamusega, et see on nagu revolutsiooni sotsialismi võimalikkusest ühes riigis, vaid rohkem politiseeritud teadus, nagu sõjaeelne Saksa teadus ja Nõukogude teadus – kus ühes vaikiti juudi päritolu teadlastest ning teises olid kogu teaduse avastanud ja tehnika leiutanud vene teadlased ja pärisorjad.

* * *

Õhtul käime Baieri restoranis, mööda ülespandavast kirmaskist, mille ülespanemisest on vägagi näha, et keegi terve mõistusega inimene sinna minna ei taha. Ülespanijatele (kes autonumbrite järgi on valdavalt prantslased) on pandud tänava äärde puu alla ka pissuaar, mille kasutamist me selja tagant ja õnneks eemalt ka näeme. Kirmaski ümbruses on jalakäijate kulgemine juba ette kanaldatud autodest eraldi.

Baieri restoranist öeldakse kombekohase küsimuse peale, et tahaksime süüa, juhatage meid lauda, et minge minema, süüa ei saa. Lähmegi. Käime hoopis korteri lähedal portugali restoranis, kus on kõik väga tore, kuigi mereandide juurde antakse mingid tangid, mida me igaks juhuks jätame kasutamata.

No comments: