17.8.13

L, 2322. päev: purskkaev tekib ja kaob

Pesumasin tuuakse hommikul, mil just olen hakanud sõitma T. suunas juuksurisse. Kohaletoomisel vägede liigutamine läks kergesti (helistasid mulle, mina olen rongis, E laseb kodus masinatoojad uksest sisse), sest toojad juhtusid olema sakslased.

Üksi T-s olles on T. palju väiksem ja kõndimisele kulub vähem aega. Nii jõuan rongist juuksurini käia aega parajaks tegemas elektroonikakaubamajas (jätmas muljet, et uurin kõrvaklappe) ja vaatamas vanalinnast väljaspool olevat keskaegset kirikut, mis tutvustab mitmesugust äärelinna laupäeva lõunal.

Pärast käin toimeka tiiru T. turuplatsil ja tagasiteel põikan Kõrgmetsa maksimarketi tööstuskaupade osakonda, kust saan vajaliku vidina, millega ühendada pesumasin kraani külge. Pärast käin uuesti, sest kõik oli tore, aga tühjendusvoolik, saadanas, lõppes 15 cm enne vanni. No nüüd on kokku nii pikk, et pane ots või rõdule ja kasta alumise naabri kalagrilli.

Kraani otsa kinnitamise jublakat otsides selgus, et kraaniotsa 22 × 1 mm meeterkeere on hulga peenem kui voolikuotsa ½” tollkeere (½” = 12,7 mm). Uh, ma ei mäleta, miskaudu tollkeeret mõõdeti. Jublakas on müügil just sellisena, nagu see treipingist on tulnud, keermed üle lihvimata, mistõttu lõikan seda kohale keerates igatpidi kätte, paar päeva peab olema isegi peopesas plaaster.

Algul keeran niisama, ilma tihendita, mis tekitab lõbusa ligi meetri kõrguse purskkaevu. Kui, selles värskelt pestud näoga, kraani kinni ja jublaka ära keeran (nüüd juba taskurätiga), selgub ka, et ega äsja ostetud mingi peen 22 mm tihend sinna sisse mahu (no vat, 22 mm on 22 × 1 mm meeterkeerme välisläbimõõt nagu see on kraani otsas; jublaka sees on see aga sisekeere ja selle siseläbimõõt on väiksem). Algul üritan väiksemaks viilida, aga siis võtan kapist välja santsukasti ja sellest leidub mingi vana kraanisõela tihend, just täpselt 22 mm sisekeermele.

No comments: