21.7.12

L, 1984. päev: päevaretk Välgulinna

Selgub imeline asi, et Välgulinn on täitsa nunnu koht, kui jätta minemata vaatama slummi ja kaubajaama vahel olevat linnamüüri ning avaliku pissuaari funtsiooni täitvat Saksa väravat. Minirongis puudub tänavu silt, et rasedatele keelatud. Külalised kõnnivad meie keelitustest hoolimata väga sügavale sisse turuhoonesse, mis meie mõlema arvates ei ole midagi erilist, turuhoone nagu turuhoone ikka. Mulle üldiselt ei meeldi tungelda nii tihedas rahvamassis, eriti koos pooleteistkilose fotokaga.

Söök on samas kus eelmine kord, aga targu sees, sest hakkab sadama. Targu ka just sel kellaajal, mil Prantsusmaa sööb.

Välgulinna katedraalis hakkavad kolmest külalisest kaks liigutusest nutma – no eks selle kesklööv ole ju kaheksa meetrit kõrgem kui jumalaema kirikul Pariisis, kavatis on omapärasem, vitraaže ja tahma on rohkem ning turiste ja Viollet le Duci XIX saj restaureerimist jälle vähem. Mul tuleb kaval mõte (mida võiks rakendada mõne järgmise külalise peal), et kui külaline täpselt ei tea, kus on Chagalli vitraaž, võiks pakkuda eest teise kabeli oma – stiil on sarnane, aga kunstiline teostus hoopis parem. (Külalised tulid Šveitsist, kus nad äsja nägid ka Zürichi Frauenkirche Chagalli vitraaže, kuid kahjuks mitte välisseinal olevat „klorofüll-laste” maalingut (kus võika jume on tekitanud pooleteist sajandiga pealekasvanud vetikad).

Täna jooksid katse mõttes korraga nii [Suunto] X10 (fotokoti küljes) kui ka teises [SonyEricsson] X10-s olev Maverick (see teine X10 oli taskus). Täpsem on viimane! Esimene käis jälle katuseid mööda.

Usun ilmateadet ega võta kaasa vihmavarju. Õnneks oleme juba rongis, kui valing trummeldab isegi rongikatusele.

No comments: