1.7.11

R, 1641. päev: teooria ja praktika

Teooria on need kuldsed sõnad, mida kirjutab üks tähtis dokument:
Muude riikide puhul ei tohi endist riigikoodi kasutada. Saksamaal võib vana riigikoodi esinemine tuua kaasa masinaga sorteeritava saadetise hilinemise.  
Järgmine lause viitab jaole 9.1.5, kus selgelt kirjas nõnda:
Ärge kunagi kasutage riigikoodi (D- või DE-) postiindeksi ees. See võib kaasa tuua masinaga sorteeritava saadetise hilinemise.
Kasutasin neid teadmisi praktikas ja jätsin rongipileteid DB-sse tagasi saates (vbl. maksavad nad mingi raha tagasi, aga kaotada niikuinii midagi ei ole) sihilikult ära aadressi eest tähe „D-”, mis oli tagasisaatmisaadressiga andmevormil (pdf), printides asjaomasele reale lihtsalt „22205 Hamburg”. Ning arvake, mida teeb postkontoris postiametnik? — Maalib pastakaga sildi ette just sellesama „puuduva” D-tähe!

Postkontorist saan ka paki, milles on kolm raamatut (Buzz Aldrini mälestused Magnificient Desolation, Neil Armstrongi elulugu First Man, Bernd Henirichi mälestused The Snoring Bird). Õhtul on postis veel üks (sakslaste Sõrve-lahingute mälestused Schicksalsinsel Ösel). Ei teagi kohe, kust otsast lugemist alustada.

No comments: