31.5.11

T, 1610. päev: isand Silveti hirmus kättemaks

Kättemaksust allpool.

Kõigepealt teemal „ulume koos huntidega”. Kui ikka siinkandis austatakse pabereid, siis ega ma kade ole. Alles ükspäev ostsime paki paberit ja tinti jätkub. Tööl paljundi ei tööta, käin korteris viimast paberit skannimas elektroonilise arhiivi tarvis ja värviliselt printimas, pärast viin 2 cm pabereid ära ja ootan ligi 5 minutit, kuni otsitakse ja prinditakse kviitung!

* * *

Nali naljaks, aga täna väidab siin hiljuti juba kaks korda manatud tõlkija, et klassi „käsi-tööriistad ja käsi-töövahendid; noad, kahvlid, lusikad; külgterarelvad (mõõgad, täägid); habemenoad” võiks kuuluda ka kaup „vuntsid”!

* * *

Nüüd siis kättemaksust.
Eks ma ole aastaid irvitanud, et silvet tõlgib basseti taksiks. Täna õhtul aga ootab ees hirmus üllatus, kui taks on võtnud kätte ja vahetanud iseloomuliku taksipilgu bassetipilgu vastu. Sellel kohal hakkaksid nn „vaimsete väärtuste austajad” (loe: kergeusklikud, kes usuvad igasugust umbluud ega saa aru, et kelmid tõmbavad neil lihtsalt raha üle kõrvade) kahetsema ja enda sisse kaema, kuidas saaksid nad silveti mainet mõtiskluste abil parandada.

Aga õnneks on meil peres asjalikum ellusuhtumine ning peagi selgub hoopis tõeline põhjus: allergiline konjunktiviit. Koera viimaste päevade käitumist meenutades leiame põhjuseks olema uued dieetkrõbuskid, mida loomaarst reedel soovitas ja me laupäeval suure hurraaga ostsime. Tuntud firma, loomapoest, kvaliteetne, veterinaarid soovitavad. Lähem uurimine selgitab ka, et komponent, mida vanades krõbuskites ei ole, aga uutes on, on hernes, mida koer varem söönud ei ole (vanas oli soja), ja veidrad ihulised reaktsioonid (rohke ekskremeteerimine 5× päevas) hakkasid juba paar päeva tagasi, kui ta hakkas uusi krõbuskeid lõpuks sööma.

Kui me oleksime uhhuupooldajad*, siis hakkaksime kuulutama vasikahakkliha imelisi raviomadusi, sest koerale tuleb jume tagasi (igemetesse, mis enne olid kahvatud) ja paistetus hakkab taanduma. No viimane enamjaolt ikka silmade puhastamise ja kratsimise takistamise tõttu.

* Kergeusklikkuse tipp on tänane Postimees, mis usub lasteraamatu „Mardileib” ajalooallikaks ja väidab, et matsipan leiutati 15. sajandil Tallinna Raeapteegis.

No comments: