12.5.11

N, 1591. päev: trullallaa

Tore unenägu, kus minu ümber kees India filmi taoline mürgel, aga ärgates ootab lahendamist eile tekkinud müstiline võrguprobleem: wifi puudub nii mu telefonis kui ka E arvutis (mugavuse huvides kasutan ise läpakas juba aastaid võrgukaablit), ruuteri Etherneti tuli põleb, aga kui kaabel ühendada E arvutisse, siis ruuteri Etherneti tuli kustub ja vilguvad küll arvuti võrgupesa ümber olevat tuled, aga ühendus on kole aeglane ja katkendlik. Kokkuvõttes on olukord seega selline, et E arvutis normaalset internetti ei olegi. Milles viga on, ei tea.

Maailma maad ja rahvad: toimetatavas dokumendis on üles loetud riikide kaupa teatud riigiasutused. Siinmaine loetelu on kaks korda pikem kui mitmel mul Euroopa riigil; meili- ega veebiaadressi ei ole ühelgi. Norral on seevastu taoline arhailine sidevahend nagu telefon märgitud ainult ühele.

Uus võrgukaabel, A23-patareisid, Amazoni pakk. Viimases on raamat Cephalopod Behaviour, mida sirvin ja milles avaneb täiesti uus maailm, millest ei teadnud ma varem suurt midagi. Olen elevil nagu siis, kui algkoolipõlves sain sünnipäevaks Niko Tinbergeni „Loomade käitumise”.
Üks väike luulerida olgu igas päevas
A23-patareidega selgub mõistagi, et ei ole kaabelpäästiku nupuotsas olev patarei tühi midagi (ma ei viitsinud kontrollimiseks voltmeetrit otsida ja patareitester reageerib rohkem nagu 1,5 V peale; A23 on 12 V). Selgub, et päästiku infrapunafunktsioon töötab ainult siis, kui kaabel on nupuotsa pesast väljas.

No comments: