7.5.11

L, 1586. päev: kaubareisil

Saksamaa paradoks: linnas jalutab palju heas korras koeri, aga tänaval koerasitta ei ole. Siinmaal koeri näha ei ole, aga koerasitt tänaval on.

Pärast edukat kaubakäiku restoran, selles peale muu toidu jäätis ja vein; pärast rongis peab pead hoidma teatud asendis (mis takistab uinumast), muidu on tunne, et kukun ja iiveldab korraga; hiljem läheb paremaks ja mitu jaama jääb vahele.

Elektroonikapoe plaadiosakonna Bollywoodi riiulis on Shah Rukh Khani filmide sisse lipsanud ka üks tantsumeistri Hrithik Roshnani oma. Tutvustus ütleb, et see 2010 vändatud film jutustab, kuidas peategelane teenib Las Vegases leiba tantsijana.... oioi, paljulubav!

Jaama leheputkast ajakirja Flugzeug sarja Classic uus erinumber ja samast kirjastuse Motorbuch sarjast Typenkompass uus (ilmus 27.4.2011) raamat Hamburgi lennukitootjast Blohm und Voss, mis mõningase üllatusena ulatub tänapäeva, sest firma jäi pärast sõda alles ja niipea, kui Saksamaal tohtis taas tegelda lennukitööstusega (1955), asus uuesti tootma lennukeid. Nõnda ulatub narratiiv välja suurima reisilennuki A380 sisustuse ehitamiseni. Mõlemad, nii Blohm kui ka Voss olid algselt olnud laevaehitajad, sellest siis nende vesilennukihuvi; peale selle oli Bv üks neid harvu lennukitootjaid, kes soovisid ehitada asümmeetrilisi lennukeid, millest vaatluslennuk Bv 141 jõudis koguni eelsarjana tootmisse. Asümmeetrilise lennuki suur eelis oli, et veidrat kuju märgates kulub vaenlasel väärtuslikku aega mõistmaks, et lennuk siiski ei ole tublisti katki (nt mootor ära) ega kohe-kohe alla kukkumas (nagu Kanadas üksvahe viljeldud moondemaaling, kus oli lennuki kõhupoolele värvitud kabiinikuppel, et vaenlane ei saaks kohe aru, mis asendis on lennuk).

* * *

Mul on kuri plaan teha ööpimeduse varjus meie tavalisel jalutusplatsil puugitõrjet. Koerad on leidnud ise, et platsi enamik on kaetud kruusaga ja seal puuke ei ole, aga kui suurem karvand puutub vastu vähimatki rohututti, siis tema peas pärast mõni vereimeja jälle kõnnib.

No comments: