14.12.09

E, 1169. päev: the Agency initiated three horizontal activities

(Homer Simpsoni arvates on need tegevused kindlasti eating, sleeping and maybe building a little fort, kuigi üks „Simpsonite” fänn oli aastaid arvanud olevat viimase hoopis maybe building a little fart. — Samamoodi läheb ka edasi, paarkümmend lehekülge hiljem oli dokumendis huvitav mõte the Executive Directorate ensured the coordination of horizontal activities. Seda teksti vist ei ole koostanud inglane ega keegi muu, kellele on kunagi sünnipäevaks kingitud eufemismide sõnastik.)

Hommikul on all tänaval miinuskraadid, mul aga kahe teki all hirmus hea uni.

Meeter enne bussiust meenub, et ega mu kuukaart enam kehti, tuleb osta pilet. Teisalt kui ma oleksin selle unustanud, siis oleksin sõitnud ausa näoga nagu muiste, nagu seda kunagi aasta alguses ka juhtus. (Emal oli töökaaslane, kellel juhtunud ammu-ammu, kui Kilulinnas tegutsesid veel sõjaväestamata kontrollid, trollis lugu, kuidas oli kontroll ja ei leidnud kuukaarti üles, kontroll ütles, et otsige siis, ma tulen pärast tagasi. No otsimise peale avastas, et oli unustanud kuukaardi koju. Kontroll tuligi tagasi, aga piletit näha ei tahtnud, vaid teatas, et ta on juba vana kontroll ja näeb kohe ära, kas inimesel on pilet või ei ole, ning ta teab, et tollel daamil ikka on pilet olemas. See siis mõelnud, et no ikka ei ole, ja värisenud siis seni, kuni kontroll maha läinud.)

Külma on paar kraadi, raamatukogu küljes on peen 15 cm pikkune jääpurikas, inimestel on peas läkiläkid ja seljas karusnahast kasukad. Panen mantlihõlmad kinni.

Ilusa Tähekese maksimarketis. Ka seal ei ole 10 × 15 cm albumeid, on täpselt samasugused kui Kirikmäe prismas. Võimalik, et tuleb otsida albumit hoopis Eestist. Ostan konnapildiga printeritinti albumi printimisega oluliselt vähenenud strateegilise varu täiendamiseks ja riskide hajutamiseks ka teise välise kõvaketta.

Pean peopiltide töötlemisest väikese puhkuse. Vaatan filmi ja kavatsen jätta ööseks peamise välise kõvaketta varundamisele.

No comments: