9.7.09

N, 1045. päev: elektriliste seadmetega putukad

Liftis korrus altpoolt peale tädi laastupuru täis akvaariumiga. Bussis tädi hiiglasliku saksa lambakoeraga. Ei, suukorvi ei ole [ühelgi neist].

(Saksamaa linnas Rottweilis on muide rottweileri kuju, mida aga ei ole tarvilikuks pidanud mainida ei saksa ega inglise Wikipedia artikkel, rääkimata viimati Frankfurdi lennujaamast ostetud Saksamaa linnade teejuhist, kus iga vaatamisväärt linna kohta kahel leheküljel paaritunnise jalutuskäigu kirjeldus.)

Naabermaja kahe torni vaheline osa on lõunaks laskunud täitsa maapinna lähedale. Lammutussodi on ühes I korruse jäänuse nurgas toetatud vastu akent, kust see on oma raskuse mõjul mõistagi läbi tulnud. Tudengiajal käisime vaatamas eeskujulikku ehitusplatsi, mida vaatepilt ei meenuta. Võib-olla meenutab vaatepilt kirjeldust, kuidas võeti maha metsatukk, mille kohale ehitati mu alma mater'i konverentsikeskus: metsatukka tormas mituteist mootorsaega meest ja saagisid puid täiesti suvaliselt, kuni kõik puud olid maas. Keegi surma ega isegi viga ei saanud, üllatus-üllatus. Vähemalt kord päevas teen möödumisel pilti; küll ma need ka siia panen.

Keegi helilooja võiks kirjutada meeldejääva viisi sellele mõneleheküljesele litaaniale, mille pudinaid ma nädalast nädalasse õigeks parandan, siis ehk jääks ka välistõlkijaile meelde.

Õhtul käin postkontoris saatmas fotopoodi tagasi liigset filtrit. Pisim postipakk on liiga suur, saadetis selle sees loksub ja koliseb. Proovin voltida saatekirja koopiast tasku, aga filter selles ei püsi. Käepärastest materjalidest (voldik „Kas teate, et saate tellida oma pildiga postmargi?”, 3 tk) voldin lõõtsad, mis filtrit karbi põhajs hoiavad.

Jaamapoes. Hapupiimal on peal araabiakeelsed sildid.

Auto+Technik Museum SinsheimSinsheimi loomad jätkuvad.

No comments: