6.7.09

E, 1042. päev: käime katuseid mööda

Reedeõhtune kirsside ajamine rõivastele ja nädalavahetuse kuuma ilma suverõivad on tekitanud olukorra, et mul on hommikul kaasas siinmaal kehtivat sularaha täpselt 0,10 € (sest kõik ülejäänu jäi teistesse taskutesse/riiuli peale) ja pean enne lõunat minema pangaautomaadi juurde. Muidugi ei viitsi ja loodan vastu pidada õhtuni, ent ootamine on pikk, sest ega abi ole ka näiteks võileiva- ega mahlaautomaadist.

Päeval väga tugev sabin vihma. Kõrvalmaja lammutamisel on kadunud üks nurk ja kuigi lammutamist on ikka huvitav vaadata, tuntub, et väga hästi võivad kõikuvad betoon- ja raudpostid kukkuda all kartmatult askeldavate töömeeste, näiteks nende peale, kes kohe lammutuskoha all seisavad ja tolmu voolikust kastavad.

Toanaaber loeb uudist, et Ryanair hakkab müüa seisukohti, ja mul tekib mõte, et miks üldse taburetid, pandagu inimesed püstsetesse kastidesse, saab automaatselt käidelda ja mihuke kokkuhoid. Kastid võiksid olla pealtvaates kuusnurga kujulised, hoiab ruumi veel enam kokku. Kastides võiks olla ka langevari, siis ei peaks lennuk sihtkohas maandumagi, veel mihuke kokkuhoid. Arutleme teemadel, kes võtab vähem ruumi, kas istuv, seisev või lamav reisija; kuidas saaks reisijaid kõige paremini virnastada; kuidas kahjustab istuva reisija reieluu pikkus reisilennuki majandamist; ja mis seisus on Eesti Õhu progressiivsed ponnistused teha istmevahe reieluu pikkusest kitsam. Kui avan sama uudise eesti versiooni, siis mida näen, kommentaarides ongi mu kastimõttele tulnud ka muid inimesi.

Bussipeatuses on portugaallane, kes räägib telefoni vabakäeseadmega. Usutavasti ei ole see sisse lülitatud. Seejärel istub bussis mu kõrvale (ja läheb narkokeskuse juures maha) teine, kes vehib ja räägib nähtamatu sõbra Pedruga (Pedru pidavat olema portugali kultuuris tähtis isik, teavad asjatundjad).

Kõrgmetsa maksimarketist 2-kihiseid DVD-toorikuid juurde, läbi toidupoest ja kuigi ähvardavad pilved on pööranud palju lähemale, kui lootsin, saan korterisse kuiva nahaga.

Et kohalikus lehes midagi kirjutada ei ole, on palju ruumi pühendatud nädalavahetuse krimiuudistele: kes sõitis kus ja täpselt kuidas end surnuks, kes põgenes kus väikelinnas üle katuste ning kuidas saadi tagaajamisega kätte tänavu juba 14 bensiinijaama röövinud 43-aastane prantslane, kes sõitis lilla mootorrattaga.

Auto+Technik Museum SinsheimSinsheimi pildil on täna sõdurimeigi näide.

No comments: