22.1.17

P, 3569. päev: pühapäev

Kogu päeva õpime.

Töötan läbi eelmise ja selle semestri kursusematerjalid, sedastan, et eelmises oli 126 lk, praeguses 70. Praegustest mingeid grammatikaasju ei leia, mistõttu uurin eelmise semestri omi. Praegused lõikan kaustast välja ning A4-paberid kitsamaks, liimin poognatesse (sedapuhku õhematesse 16-leheküljestesse, poognaid saab 5 (4×4 + 1×3 lehepaari), eelmises liimisin poognasse kogemata 16 lehepaari). Aja säästmiseks veel ei õmble (ja tegelikult toimus mitu tundi veel, nii et 5 poogna asemel tuleb 6).

Mitu tundi uuendan sõnastikku: mitte et jõuaks valmis, aga et ma ei ole sõnastikku mitu kuud teinud, vaja meelde tuletada.

Siis koertega metsas; panen koerajalutuspusa alla toapusa ja õhukese imesooja pusa ning mul ei hakkagi õues külm!

Jõgi on kallastest jääs (ka suurel Maaselja jõel oli eile taldrikust suuremaid jäälarakaid), vett on vähe, veskisaarele saaks kuiva jalaga, silla postide külge on kogunenud palju risu (järgmise suurveega läheb see kork lahti).

Veljo T ära surnud. Just ükspäe meenutasin tema sümfoonilist orkestriteost, mille kirjutas noorespõlves, enne rahvamuusika juurde sattumist, umbes 1960. aastate keskel, ja mille juhtmotiiv pärines revolutsioonilaulust „Julgesti, vennad, nüüd tööle”.

No comments: