4.1.17

K, 3551. päev: igasugust

Esimene tööpäev oli nõnda karm, et kohe teise tööpäeva hommiku võtan vabaks – Šp on haige ja peab minema arsti juurde. Arst paneb võrdlemisi ootamatu diagnoosi; Šp näitab end parimast küljest, käib nagu nööri mööda, ei tiri, ei vingu, ei kuse pärast tänavale.

Õhtuks on päeval antud (ja tohtri süstitud) rohi mõjunud sedavõrd, et Šp käib ja jookseb, mitte ei istu ainult pesas nagu seni (aga haigus üle läinud ei ole, nagu räägin reedel).

Ükspäe jäi meie poe parklas („Kõrgmetsa ühe supermarketi parklas,” kirjutab leht – Kõrgmetsas ongi ainult üks supermarket) inimene auto alla, eluohtlikult vigastatud, kontaktivõimetu (ja, nagu kirjutas leht mõni päev hiljem, suri vigastustesse). Leht meenutab liiklusohutusasutuse soovitust, et jalakäijad kandku helkurvesti või „muud peegeldavat aksessuaari” (portez une veste ou autre accessoire réfléchissant).

Ja pätid, kes 2013 röövisid Cartieri poodi Suurel tänaval ja mööda Suurt tänavat jooksu pistsid ja keegi neid kätte ei saanud, on nüüd kohtu ees ja prokurör nõuab neile 12 aastat vangimaja.

No comments: