2.1.17

E, 3549. päev: varsti tööle

Viimane puhkusepäev. Postkontor, pood.

Valmivad viimased töökoha jõulupeo pildid. Viimasel hetkel leian, et valitud piltide lõpptöötlemisel pandud valgus (2950…3150 K) on liiga sinine, ja pean kõigi piltide valgust timmima kollasemaks (3200…3400 K).

* * *

Puhkus möödus üldiselt midagi eriliselt tegemata, sest tervelt nelja asja, mida muidu teinuks, takistasid kolikambrisse ajutiselt ladustatud asjad, rohkem või vähem, vähemalt hea ettekäändena:
  • Uued seinavalgustid kolikambrisse – ei pääse ligi, vaja on seina puurida, selleks on vaja tõsta valgusti alt asjad ära, et puurimissodi ei kukuks asjadele peale, aga asju kuhugi ruumi tõsta ei ole, ladustatud asjad on ees. [Paigaldasin 12.9.2018.]
  • Vannitoa lae värvimine – ei saa, ladustatud asjad on värvi, rullide ja maalriteibi peal.
  • Seaehitus – ei saa, seaehitusmaterjalid on alumises kastis, ülemist kasti ruumi ümber tõsta ei ole, põrandal seaehituseks vajalikku vaba ruumi ei ole.
  • Köitmine – ei saa, köitmismaterjalide kastidele ei pääse ligi, osa köidetavaid ajakirju on ladustatud asjade all, nende sortimiseks, järjestamiseks, pressimiseks ja pakki liimimiseks ruumi ei ole, kaanepapp on ladustatud asjade taga (plaan oli liimida ümbrispaber + selg pooleli köidetele ning kõik seni lahtised aastakäigud järjest pakkidesse, sest edasised toimingud (poognate paela külge õmblemine, kaaned, selg, ümbrispaber) korraga vaba ruumi nii palju ei vaja, pakki liimimine kestnuks nii pakk/köide (pool aastakäiku) päevas; teine plaan oli köita 2016. aasta kontserdikavad, nüüd õige kaanematerjaliga – 2014.–2015. a köites taaskasutasin mingit triiksärgi vms ühelt poolt kaetud pappi – õige kaanepapp on kummaltki poolt katmata, liim imbub mõlemale poole ühtlaselt, kaas ei hakka mängima – ja mõlemal pool peab olema sama liim, tean nüüd ka).
Aitäh, asjad!

No comments: