17.2.15

T, 2829. päev: me teid ei tunne

Kuu aega tagasi olnud lähetuse bürokraatiavärk ikka jätkub, sest täna saadab keskne lähetussüsteem mulle teate, et tal puuduvad minu isikuandmed ja pangakontakt. No tere, talv, eks ju, miks ei võiks lähetussüsteem kõnelda samas asuva palgamaksmissüsteemiga ja miks peaks inimene jooksma panka võtma pankurilt paprele allkirja ja templi, et on jah pangas konto. Küll on tore, et vähemalt pank on olemas kohapeal ja mitte teises riigis (mis nüüd on võimalik).

* * *

Muid ülesleidusi ka.

Olen (teistkordse möödajalutamise teel) lõpuks lokaliseerinud siinmaise mobiilifirma – kelle veidrustest olen siin kirjutanud omajagu – jaamalähedase poe. Sukeldumine tema veebilehele ütleb, et ta tõesti müüb tulevast telefoni sümboolse hinna eest, aga koos uue 12-kuulise lepinguga, mis sisuliselt on uue telefoni järelmaks ja kokku oleks hind 80% sellest, mis see maksab nende poes ilma lepinguta, aga Amazoni hinnast (samuti lepinguta) ainult 97,5%. Seega ei tasu vaeva.

Teine suurem avastus on, et meie koerajalutusplats on omaette katastriüksus (0,013 ha), kasutusotstarve on „krunt” ja funktsioon „vaba”. Katastriplaanil on juba kirjas ka Suurpõllu tulevased kvartalid ja tänavad – nimelt Suurpõllu kaudu saaksin hakata käima tööl jala või jalgrattaga, aga praegu veel on seal ainult põld ja ägeda liiklusega teepeenratu ja kõnniteetu kitsas maantee. Geoportaalis on küll märgitud põiki üle Suurpõllu väike „muu tee”, aga minu silmad seda näinud ei ole. Ega plaanil ole muide ka töömaja.

Ja et korteri akna alt on jõesuudmeni 46 km ja jõe normaalne vooluhulk on 93,11 m³/s, mida on silma järgi umbes 10 m laiuse ja meetri sügavuse jõe kohta päris palju. Profiili järgi olevat selle vooluhulga juures jõe laius umbes 40 m, no äge ju.

Pildiajakirjas oli kunagisest majaesisest kitsarööpmelisest raudteest fotosid (ilmselt seoses samateemalise uue kodulooraamatuga, mida kavatseme tellida) ja teekäändude järgi arvata on üks foto võetud just umbes-täpselt meie maja eest.

Ükspäev läks jutt ühe veidravõitu sõnastiku koostaja peale ning väike otsing kinnitas, et 1990. aastatel elas ta samal aadressil kui kunagine sama valdkonna minister. Mis asjaolu keegi varem ei ole teadnud, ega, ja mis sõnastiku veidrust natuke selgitab, aga kahjuks ei vähenda.

No comments: