16.12.12

P, 2097. päev: parim laiskus on loominguline laiskus

Tuleb peale loominguline laiskus ja tegelen kogu päeva juhendatava kursusega. Kui hakkab pimenema, hakkab süda pisut valutama, et lubasin jõulupeo pilte esmaspäevaks ja mis saab, kui ei jõua; alustan sellega kell üheksa õhtul, tehes viimase valiku ja käies pildid läbi ilmutamismooduliga. Paljudel piltidel on vaja muuta pisut heledust, ainult välguga valgustatutel ka värvustemperatuuri ning mõningatel ikka veel pisut plassidel piltidel kirkust (Vibrance +10) ja küllastatust (õige natuke, +2...+3).

Õpin uusi tarkusi:
  1. Säästulampide ja välgutivalguse hirmsat tooni seguga saab automaatne valgetasakaal hakkama kaunis kenasti.
  2. Daamide näod on siledamad, kui näod on pisut ülevalgustatud (+0,2 EV). (Teadmiseks ka õpingukaaslastele – et järgmine kord valitaks ikka heledasti valgustatud kohtumispaik! Oleksin pidanud kaasa võtma eksponomeetri ja mõõtma, kui hämar viimati ikka oli.)
  3. Võtetel, kus ainus valgusallikas on välklamp, aga pildistatav pind (põrand, trepp) vaatesuuna suhtes viltu, on esiplaan liiga hele ja taust liiga tume. Seda saab parandada kahe grandiendiga: esiplaani tumedamaks ja tausta heledamaks.
Pildid saavad innustava muusika toel valmis ühe paiku ja siis panen pildid eksportima (mis kestab kaua) ning käin vahepeal magamas.

No comments: