13.10.12

L, 2047. päev: rahvusvaheline selge väljendumise päev

Hommikul, kui koertega jalutan, küsitakse erakordne küsimus: kus on tantsukool. Olen hetkeks sõnatu ja leian, et majades, mis nurgal võõras ringi vaatas, seda kindlasti ei ole. Kui on kaugenenud kuuldekaugusest välja, meenub muidugi, et teisel pool tänavat mitusada meetrit edasi, samas majas kui zumba on. Aga loodan, et vahest ta on püsiv ja küsib kelleltki veel, kes teab kohe.

T-s poes ja söömas. Söögimaja on täis ja öeldakse, et tulge 5 min pärast uuesti. Pärast on rahvast vähem. T. toomkiriku ees platsil (end. surnuaial) on pühapaiste üle keskmise loodusliku fooni (küllap graniitsillutise tõttu, nagu korteris esiku põrandaplaadidki, mis küll ei ole graniidist, ega).

Oleme asunud „Midsomeri mõrvade” teistkordsele täielikule läbivaatamisele ning on tekkinud uusi mõtteid, millest saaks kirjutada raamatuid lisaks olemasolevale võttekohtade raamatule:
  • Joyce Barnaby kokaraamat (sh see, mis roogade peale saab mr Barnaby päästva telefonikõne)
  • hukkumisviiside põhjalik statistika (arv igas filmis, kes, miks, kuidas jne)
  • „Surm saabus Saabis” ehk mis margiga sõidavad mõrtsukad, ohvrid ja lihtsalt kahtlusalused. Praeguseks on kindel, et kui vanainimene sõidab filmis jalgrattal, siis ta filmi lõpuni ei ela.

No comments: