1.9.12

L, 2008. päev: laupäev

Päeval poes; tagasi tulles näeme bussipeatuse haljasalas toimetamas suurt hiiretaolist närilist. Algul arvame, et on hamster (euroopa hamster siinkandis elab), aga pärast selgitab Wikipedia foto, et hamstril on heledad laigud, mida elukal ei ole. Saan koguni ühele pildile. Sööb taimi – hakkab augu juures ristikututt värisema, siis ilmub augule hetkeks eluka pea ja ristik kaob vupsti! auku. E olla mõnikord näinud elukat lausa mööda platsi ringi sibamas ja üldse esimene kord näinud teda nii, et äkki kerkinud rohust välja pöörav pea, täpselt nagu „Fawlty Towersi” jaos „Basil the Rat” kerkib sanitaarinspektori juustukarbist välja rott Basili pea.

Õhtul koertega uuesti R-chis jalutamas, seekord tuleme kaks peatust enne maha ja kõnnime R-chi poole (1½ km). Kõnd läheb algul nagu läheb, Šp leiab kaldapealsest rohust mingite loomade käike (kaldapealne on madalaks niidetud, mõnikord seal päevitatakse). Paadislipi juures päevitab üks turske apollo, istudes kaksiratsi palgist piirdel... võeh.

R-chis oleme veidi enne kella kuut; midagi õlleaia taolist juba võtab vaikselt tuure üles, aga midagi veel ei serveerita. Kaigub portugalikeelne muusika ja kokad teevad nurga taga suitsu. Št ei viitsi enam käia ja kui äkki rihmast sikutades kuidagi teistmoodi järele annab, märkan, et ta on visanud end selili ja libiseb mööda tolmust asfalti, ise sellise korraldusega peaaegu rahul.

No comments: