3.9.12

E, 2010. päev: esimene tööpäev pärast puhkust

Paroolid meeles ei ole. Failide asukohti ja rakenduste imevigureid ei mäleta (nt et rakendus jookseb kinni, kui sellega teha kaht konfliktset funktsiooni korraga).

Tõlkida ei oska enam üldse. Meil oli tõlkimine koolis kutseõpetus; leidsin kooliaegsete paberite hulgast paar tõlkimise tunnikontrolli, mis praeguse pilguga vaadates olid ikka täitsa jubedad, ehkki õpetaja oli seal mõningaid kohti kiitnud. Aga no läheb tasahilju paremaks.

Tore aga, et
  • turvamehed veel mäletavad (napilt)
  • paroolid on salamärkmetena olemas
  • sel nädalal kehtib veel suvegraafik, nii et kohe esimesel puhkusejärgsel päeval ma linnas taas kehtestatud bussiogaruse tõttu viit minutit ei hilinegi
Mu eratõlge (mis on kestunud üle kahe aasta ja valmis on peaaegu pool!) on olnud hulk aega unaruses ja see maksab nüüd kätte. Ainus, mis lille olen sel teemal viimase mõne kuu jooksul liigutanud, oli ülesleidus – mille panen kirja siia, kui peaks telefonist kaduma –, et pikas kaasahaaravas kirjelduses mainitud akulaadimisjaam veduridepoo kõrval tuli sellest, et seal tööstuskäitises sõidutasid töötajaid elektrirongid, mis olid akutoitel. Puhkuse jooksul arvutioskus ära kadunud ei ole, kuigi enamasti siblisin kas millimeetri murdosade kaupa läpaka puutepatja, ise hoolikalt kuvarit põrnitsedes, või vajutasin üksikuid klahve: X (reject), D (Develop), G (Library), Ctrl-Alt-3 (Map) ning del + 2 vasaknoolt (Delete from disk). Kui arvuti läks aeglaseks, lugesin raamatut, sain läbi Goethe noorepõlvemälestustest üle poole (isa ristiema raamatutest leitud saksaaegne üheköiteline väljaanne – ma ei teadnud, et tal olid ka Goethe mälestused, varem teadsin ainult, et Bismarcki omad).

* * *

Õhtul, pärast ETV-st Venemaa päkkapikkude saadet – mille kohta arvan üldjoontes, et good cop, bad cop –, jätkub sarja Green Wing ei tea mitmes läbivaatamine; E uurib internetist, mis on vahepeal näitlejatest saanud (mitu mängib teatris, kuhu minek on hakanud tunduma üha huvitavam mõte). Nüüd peaaegu iga kord, kui ekraanile ilmub Sue White, hüüatab meist keegi, et mõtle, ta mees on James Norrington!

No comments: