29.9.12

L, 2036. päev: öine lend

Nüüd on ka minu kord minna kell kolm öösel bussi peale. Nagu eelminegi kord, mängime kella poole kaheni lauamänge. Kella kahest on tellitud takso – arvestades ebakindlust siinmail takso tellimisega öösel kindlaks kellaajaks, hästi suure varuga, et häda korral saaks tellida teisest firmast uue – bussipeatuses peaks olema nii 20 minutit varem ehk umbes poole kolmest. Maja ees ootame klassikaliselt muidugi juba 1.50, takso tuleb klassikaliselt muidugi alles kell 2.05 ja jaamas oleme umbes 2.10. Öösel kella kahe ja kolme vahel on jaamaesine üllatavalt elav. Buss tuleb ette muidugi alles umbes 2.50. Viimane siinmaine peatus on kell 3.20 Kirikmäel ja siis läheb silm 20 minutiks looja ja ärkan selle peale, et buss pidurdab ja keerab T. linnakese juures kiirteelt maha. Teed üle 40 km ja aega ainult 20 minutit – mis pagana kiirusega buss sõitis? Kas nii kiiresti rahvast täis bussiga ikka tohib??

Viimase otsa olen ärkvel ja kuulan helikindlatest kõrvaklappidest öisele mägedevahelisele maanteele sobivat muusikat.

Lennujaamas kell 4.55, turvas on meie ees ainult mõni inimene ja kõige rohkem kontrollitakse ikka mind. Kella käe pealt ära ei lasta võtta, see hakkab väravas muidugi pröökama, siis uuritakse magnetiga eest ja tagant. Kott kästakse lahti teha ja teatatakse, et mul olevat kotis käärid. „Käärid!?” imestan, aga siis meenub, et tõesti, esmaabipakis on sideme lõikamise hädakäärid. Nende tera on nii 3 cm pikk ja tohib. Onkel piilub ka kommikotti, mida eile raudteejaamas klambriga kinni löödi ja mida edutult olin üritanud lahti kangutada; ütleb, et näeb ühest nurgast sisse küll.

Lennujaama kohvik on seda sorti, et minu kohalt avaneb vaba vaade turvakontrollile. Nüüd on rahvast mitu korda rohkem ja lõbu seega rohkem. Siis lennukile ja ega lennukis ka midagi huvitavat juhtu, kui et mitu korda vajun tukkudes vahekäigu poole ja jään ette mööduvale lennusaatjale või müügikärule.

Kohal seega suisa hommikul, aga tunne on, nagu oleksin pannud öö läbi pidu ja haigutama ajab. Eriti paha on õhtul, kui uni tuleb peale juba nii umbes kuuest (NB! ajavahe!), aga tahan näha „Midsomeri mõrvu”, mis algavad alles pool üksteist.

No comments: