19.9.07

K, 484. päev: viisakus ei hüüa tulles

Bussipeatusse minnes näen, kuidas kõrvalmaja ees peatub politseiauto. Politseinik tuleb välja (jättes suunatule vilkuma), läheb rahulikult üle tänava ja teeb vaatest pilte. Siis tuleb buss ja mis edasi sai, ma ei tea.

Hommikul liftis hoiab iiri kolleeg G mulle ust lahti (vajutades vastavale nupule) ja siis on minu kord hoida ust lahti soome kolleegile J-le (samuti nupule vajutades), kes räägib, kuidas hiljuti olla saksa kolleegil S-il juhtunud õnnetus, kui tahtnud olla viisakas, kui nägi, et lifti poole tormab hommikul direktor, ja vajutas ukse lahti hoidmiseks nupule – aga paraku valele! Liftiuksed läksid plärtsti! direktori nina alt kinni. Selgitus on selline, et kuigi paremas liftis on uste lahti hoidmise nupp ukse pool, on vasak lift parema peegelpilt, aga juhtpaneel on samasugune, seega on vasakus liftis uksepoolne nupp hoopis uste sulgemise nupp.

Kinnitamata andmeil lähenetakse mõnikord sellise liftisõidu vältimiseks majale hästi aeglaselt või eelistatakse alla laskumiseks treppi. The Office.

Päeva tippsündmus on see, et lõuna paiku, natuke enne seda, kui ise lõunale lähen, niidab üks Tour-maja ehitusele kihutav veoauto maha ühe NHE-maja parklast väljakeerava sõiduauto nina. See osa sõiduautost mootori ees, mis auto küljes eriti kõvasti kinni ei ole (et saaks kokkupõrke summutamiseks vabalt lõõtsastuda), ei ole auto küljes kinni enam üldse, vaid on pihustatud väikesteks tükkideks umbes 10 m raadiuses mööda tänavat. Vasak esituli on lausa hulk maad eemal teisel pool teed. Kui ma KAD-majja lõunale lähen, on sõiduauto- ja veoautojuht (mõlemad ühegi kriimuta) elavas ja, nagu ütlesid tosin aastat tagasi bengali korterikaaslased, emotsionaalses vestluses (we do not scream, we speak emotionally!) koos juurdekuuluva kätevehkimisega. Kui tagasi tulen, tuleb vastu eesti kolleeeg M koos abikaasaga, kes kinnitab, et „ei ole enam ammu nii lömmis autot näinud”, ja uurib, kas ma tean, mis ja miks, et teine sõiduauto, mille külje vastas lömmis auto on, nii suurt pauku teha ei saa. Kui uuesti avariipaigale jõuan, on kogunenud kenake summ inimesi „aitama”, ehkki on raske aru saada, milles see aitamine seisneb. (Meenutagem uskupöördunud politseinikke sarjast The Fast Show, kes ka tahtsid kannatanut aidata, omal moel.)

Õhtul Kõrgmetsa maksimarketis. Tahan teha kotlette.

No comments: