24.8.07

R, 475. päev: lend

Üles kell kolm, taevas säravad tähed, akna taga on tähine Sõnni tähtkuju ning üleval rõduääre lähedal Sõel. Viimased asjad kokku, maha midagi muud ei jäägi kui Eesti peenraha. Kell 4.01 jõuan alla, takso on juba ees. Tänavad on õige tühjad.

Aga see-eest on lennujaam kella veerand viie paiku nii täis, et saba ulatub uksest välja. Puhkuseplaanide tegemisel jäi see mul kahe silma vahele, et reede on ju päev, mil sõidetakse puhkusereisidele. Ühesõnaga, selgub, et kella kuuest läheb neli lennukit lõunamaale – ja paistab, et suurt lennukit.

Mu lennuk tõuseb kell 6.20, napilt enne päikesetõusu (kõrgusevõtul, enne pilvedesse kadumist näen toredat vaatepilti, kuidas siinmaa idaosa jõeorud on udu triiki täis). Magan peaaegu kogu tee Kopenhaagenini. Teine lend on paraku Estonian Airiga, näib olevat uusim lennuk (mis eelmine kord tulemata jäi), sellel on värv tiibadelt veel lahti koorumata ja toolid närtsimata. Maandume üle Viimsi (kahjuks loen Tallinnast möödasõidu ajal lehte, jääb nägemata) ja Maardu.

Tallinnas on 21 kraadi sooja, päike sirab. Topin mantli kotti.

Lood jätkuvad septembris.

No comments: