14.7.11

N, 1654. päev: imelised lood ja teed

Padjaraamatust saab teada seni tundmatu fakti (autor väidab algallikaks katselendurite seas levinud kuulujutu): miks esimesena ületas helikiiruse just Chuck Yeager. Lihtne: lend oli väga ohtlik ja kasutada olevatest katselenduritest valiti selline, kellest oleks olnud kõige vähem kahju (most expendable, ütleb autor). Yeager ei osanud suurt midagi peale lendamise, lennukiehituse ega lendamise teooriat ei teadnud ja haridustee oli kah lünklik. Teisi, paremate teadmistega katselendureid tuli hoida.

Hommikul blogi kirjutades tühjendan ka arvuti prügikasti, kus oli mitu giga äravisatud peopilte. Need on nüüd alles ainult mälukaartidel toorpiltidena.

Feisspukk pakub sõbraks isikut, kellega ühiseid sõpru ei ole (tegelikult on, aga see ei ole feisspukis). Mõtlen, et mismoodi. No ja välja mõtlen – alles ükspäev otsis keegi mingit firmat ja ma juhtusin mainima, et sarnase murega saime meie abi firmast See ja Too. Ei läinud kaht päevagi, kui feisspuk tuvastas, et OÜ Selle ja Tolle tegevjuht on feisspukkis ja võiks olla minu sõber. Voh. Mõistagi vajutan ma nuppu, et tahan olla jah, ja paari tunni pärast vajutab ka tema.

Kas ma seda kirjutasin, et nii umbes nädal tagasi käis õhtul (kell 23.22) magamistoa akna taga nahkhiir? Vehkis akna ülaserva juures kohapeal lennata umbes sekundi.

No comments: