15.9.16

N, 3460. päev: linnas

Täna käime linnas all Papiorus. Seal on alguses huvitav ja lõpus ka, aga vahepeal tubli kilomeeter eriti ei ole. Tuvastan, et sama teed pidi läheb buss! Nii et ühe bussiga sinna lõppu, vaatame seal ringi (Pidalivärava tornis on saal ja selles 7-minutine Papioru ajaloo film; linnamüürisild üle jõe, võike ringkäik), järgmise bussiga tagasi, vaatame aknast välja teisele poole kui enne, lõpp jala. Papiorus ehitatakse uut raudteejaama; valmis on ka klaaslift, aga see on just see nädal remondis.

Loodusmuuseumi kõrvalt teise liftiga üles kohtumajade vahele. Kõrvalliftiga sõidab alla mustas kostüümis, laia äärega kübara ja nabani pärlikeega daam, keda viis minutit hiljem näeme Range Roveri roolis välja keeramas allmaaparklast. Ema arvab, et see on just asja võitnud advokaat. Kohvik, pärast tulevad kõrvallauda kaks pisut nukra välimusega härrasmeest. Pakun, et nemad on kaotanud poole omad.

Kommipoe II korruselt on kommilett kadunud, seda ikka Jaapani tütarlapsed pildistasid. Siis muuseumis kaks näitust (romantilised vaated; uued hanked). On teisipäev ja inimesi on vähe.

No comments: