5.8.16

R, 3419. päev: köidan ja puurin

Alustan viimase paberirohke keelekursuse materjalide köitmist ehk paberilehtede koondamist poognateks. Kursuselt antud mapi lehtedel on servas perforatsioon, neid saab rebida mapist puhtalt välja, aga see teeb serva 15 mm kitsamaks, mis tähendab, et mapi vahel olevaid A4-lehti ja samalaiusi pabereid – mida on vähemalt kolmveerand – tuleb lõigata sama 15 mm võrra kitsamaks, enamasti esikülje vasakust servast. Probleem on muidugi see, et lehed on vaja liimida kahekaupa pabeririba külge, aga see paber on sama paks tavaline 80 g/m2 printeripaber ja iga poogen tuleb seljast kaks korda paksem. Võib-olla annab midagi pärast liimi kuivamist kokku pressida.

Paigaldan lõpuks lakke uue suitsuanduri, mille ostsin algselt rõdu jaoks, et alumine naaber kuuleks, mil ta suits jõuab meile, aga oli üles panemata. Muidugi mõista on see teistsugune kui eelmine toalaes olnu, mille alus on senini lakke kleebitud. Tuleb võtta pahtlilabidas ja see laest eemaldada (eemaldub koos värviga). Lööktrell, lae kruviaugud sügavamaks. Üks läheb ilusti, teine on krdi kõva – kruvi lühemaks + epokitt.

Päeval käin postkontoris, kus on juba ligi kuu aega oodanud kursuse õpetamise lepingu originaal, allkirjadega ja puha. Vahepeal olen jõudnud kursusetasu juba läbi trööbata – käisin puhkuse ajal Eestis raamatupoes.

No comments: