6.8.16

L, 3420. päev: kell, viiul ja lamp, okas ja kopter

Panin kella viimati GPS-i järgi täpseks 20. juulil, kell on ette läinud 5 s. Vahepealt on paar muud kirjapanekut ka, saab teha graafiku, millet saab teada, et etteminek on olnud 0,30 s/d ehk kuus 9,0 sekundit.

Naabri viiul on tagasi. Või naabri külaline, kaasas viiul. Ükskord mängiti kellegi naabri juures viiulit kogu jõulu aeg, väga tore, jõulupidu elava muusika saatel. Aga mul on CD-ga raadio ning paar veidrat plaati. Täna läheb Sopor Aeternus, siis heviklassika duubelplaadist esimene.

Poes, ostan uue vannitoalambi, mis peab olema niiskuskindel. Plaanis on osta ka kaks seinalampi kolikambrisse: kontrollisin, mis seisus on selle seinalambid, üks selgus rippuvat kohal ainult juhtme küljes. Võtsin kuplid maha, valgem ja kergem. Aga vannitoalambi niiskuskindlus kergitab hinna suuremaks, mul ei ole kolme jaoks korraga raha.

Kui tagasi tulen ja koertega välja lähen, siseneb keegi, kellest jääb tuulekotta vänge männiokkalõhn. Männiokas – selgitan noortele lugejatele – oli ainus kodumaine lõhnaaine, millega 1970.–1980. aastatel lõhnastati koduparfümeeriat ehk seepi. Seda ilmselt ei tea Ace ega see noorsand, kes on end sellega üle kallanud.

Kopteriraamatus on jutuks Louis Breguet ja prof Focke. Saab teada, et enne sõda oli Leedu lennuklubil autožiiro ja et kopteri all rippuvat koormat tõsteti juba 1940. Sõja järel läks Focke Pariisi tööle eraisikuna ning prantsuse töökultuuri kõvasti üle hinnates oletas, et tema uus helikopter valmib 1946. aasta lõpuks. Ei valminud.

No comments: