19.12.13

N, 2435. päev: tavaline neljapäev

Täna saaga megajampsdokumendiga jätkub. Kaks minutit enne lõpetamist juhtun silmama vähe sügavamalt selle lähteteksti ja näen, et selles on lõike, kus iga jumala kui täht on ise vormingus. Välja nagu ei paistakski, aga rtf on märgenditest paks. Nii et heldin tõlkija kangelastegude pärast (kes kõikse selle supi pidi ära sööma, mis talle ette anti).

Bussiraamatus on uskumatu apsakas: Messerschmitt on kirjutatud valesti! Kui optimistlikult arvan, et äkki oli ühekordne näpukas, siis ülejärgmine lendur lendas sõja lõpupoole samuti Bf 109-dega ning ka seal on Messerschmitt kirjutatud täpselt samamoodi valesti! Hakka või kahtlema, et äkki on raamatut siiski keegi nagu keeletoimetanud, kes küll teab, kuidas saksa keeli kirjutatakse sõna, mis meie keeli tähendab seppa, aga mitte seda, kuidas kirjutatatakse Messerschmitt.

Saab teada, et pühapäeval on viimatine maailmalõpukuulutaja, USA Pereraadio rajaja ära surnud, kelle ennustuste järele pidi maailmalõpp tulema 21.5.2011 ja siis – kui eelmine ära jäi – kindlasti 21.10.2011, mis jäi samuti ära, nagu see oli kolm korda ära jäänud ka 1994. aastal, kui ta seda konkreetsete kuupäevadega ennustas, ja üks kord 1995. aastal. Aga muretseda põhjust ei ole, sest ülal viidatud lehe järgi ennustavat Põhjala mütoloogia, et 22.2.2014 – see on kahe kuu pärast – toimub Ragnarök, mis on kindlasti palju huvitavam kui niisama lihtlabane maailmalõpp.

No comments: