9.4.13

T, 2197. päev: metskitsed

Päeval sajab kõvasti vihma ja pärast muld lõhnab. Kõik ootame, et tuleks sihuke kevadvihm, mis kõik pauguga kasvama paneb.

Saan vihma eriti tunda, kui käin päeval raamatupoes, peamise eesmärgiga leida mõni ülevaatlik arhitektuuriraamat, enne kui tellin Amazonist, aga arhitektuuri riiul on umbes kolm korda lühem kui feng shui oma (feng hn ’mööbel’, shui hn ’valesti’). Äkiline arhitektuurihuvi tekkis, mõistagi, neljapäeval ostetud ja loetud arhitektuuriaabitsast ning selle ahhaa-elamustest. Lapsepõlves oli meil arhitektuurikirjandust omajagu, aga edapidi on jäänud teema soiku, kuigi mitmest kooli- ja õpingukaaslasest on saanud arhitekt/sisearhitekt/disainer ning huvitav oleks hooneid näha teistsuguse kui üksnes võhiku pilguga. See-eest ostan suvise reisu jaoks veel ühe reisijuhi, mis on sedapuhku sama marki kui Eestis kingiks ostetu, aga 2012./2013. a väljaanne. (Eesti väljaanne on tõlgitud 2010. aasta originaalist ja et viimane juhtumisi maksab Amazonis 2½ korda vähem, on vaja leida eesti trükile lisandväärtus peale asjaolu, et see on eesti keeles. Mulle kui tõlketoimetajale kindlasti see, et vabal ajal võib parandada rohkeid keele- ja mõningaid pealiskaudsel sirvimisel leitud sisuvigu – nagu et Teise maailmasõja tankiks väidetud pika toruga roomikmasin on tegelikult pärast sõda kasutatud liikursuurtükk Hetzer.)

Teine eesmärk on uuendada märkmikke, sest lootust üles leida korterist kaks aastat tagasi ostetud kolmas tühi ruuduline Moleskine (nagu olen neid kasutanud kaks aastat igasugu sodi ülestähendamiseks) on kaduvväike.

Õhtul on uus vihm ja äike. Kui koju jõuan ja koertega jalutama lähen, märkan, et majataguse plekksilla võsapoolses otsas liiguvad puulehed: seal sööb metskits.


Otsige teie siit pildilt ka.

Toon fotoka ja teen pilte, pärast ilmub teinegi. Kui tagasi tuleme, on nad kadunud, aga kui hilja õhtul tuleme uuesti ja rõdul tule põlema panen, vahivad nõlvalt kõrvade lehvides kaks metskitsenägu vastu. Toon toast öövaatlusseadme ja kuigi metskitsed varjuvad põõsaste taha (kuhu sulanduvad pagana hästi), läigivad silmad IR-tuld tagasi.

No comments: