12.9.10

P, 1382. päev: ei sõida

Olen võtnud ette siinmaiste pildimärksõnade korrastamise (töökoha linnas võetud ligi 1600 pildil on täpsemalt märgitud ainult töökoha lähim ümbrus, muu linn on lihtsalt linna täpsusega; muidu on ikka tänava ja vaatamisväärsuse täpsusega). Linnajagusid on muide 24, nende piirid on kantud topograafilisele kaardile, aga selle õige leht on kadund asjade hulgas. Otsides korrastan kõik korteris leiduvad lahtised maakaardid eraldi kasti (ja parandan kogu Saksaamad hõlmava 1:200 000 maanteekaartide komplekti pakendi tõmbluku) ning leian kaardi alles hulk aega hiljem. Selgub, et ega muidugi kõiki piire selle peal ei ole ja ega internetis kuskil vajalikku kaarti ka ei ole. Tuleb joonistada ise.

Kui muidu saabus nädalavahetus natuke ootamatult, eelkõige soodsaim ringiliikumispäev laupäev, ja eile tuvastasin, et T. jalgrattalaenutus on nädalavahetuseti lahti oktoobri lõpuni, ei viitsi ma ka täna üles tõusta nii vara, et jõuaksin 8.24 rongile, et veeta taas kogu päev jalgrattasadulas, näiteks sõites Maaselja nn keskjooksult üles T-sse. Baromeeter lubas eile tänaseks päikesepaistet, aga õhtupoolikul hakkab siiski kõvasti sadama. Kujutan ette, kus ma matkal just siis oleks; lageda peal ja raudteejaamast päris kaugel.

* * *

Ükspäev oli vaja meenutada inglise naljasarjast Green Wing välja jäänud episoodi, kuidas kirurg näeb lõigatava patsiendi sees Winston Churchilli portreed. YouTube'ist ei leidnud, ent Green Wing tõi meelde aasta 2007, mil kogu sarja esimest korda põhjalikult läbi vaatasime ja mis tekitas teatud huvitava oleku, natuke nukra, sügisesse just sobiva.
Nagu kohtuks jälle vanade sõpradega (kuigi tegevuse üldliin ja tegelaste käekäik on ammu teada).

No comments: