22.4.10

N, 1268. päev: uus telefon

Rahakott on läinud kole priskeks – vahele on kogunenud koletu pakk kviitungeid ja vanu pileteid. Kõige vanem on 23. augusti rongipilet. Aastavahetuse sõidud on ka kaunis kenasti esindatud.

Selgub, et mingil hiljutisel maiustamishetkel on pudenenud hiirematile tükk šokolaadi, aga sinna puhub just arvuti ventilaator (hea, talvel on käel soe) ja ajal, mil ma hiirematti kasutanud ei ole (hiir on ikka veel tagasilennust saati lahti pakkimata), on see sulanud sinna suureks plärakaks.

Feisspukis kirjutab äsja taasleitud 15 a tagune töökaaslane ja meenutab, et ma tegin juba siis palju pilte, tal olevat senini alles mu tehtud pildid töökoha paadiretkest. Huvitav, ma jälle mäletan, et tookord oli minek nii spontaanne, et ma ei jõudnud käia fotoka järel. Samas selle aastakäigu pilte skannitud ei ole ja ma täpselt ei mäleta.

DHLi pakijälitus näitab, kuhu jääb minu uus telefon. Oli tuhavangis! Hakkas tulema Marseille'ist reede õhtul. Jõudis laupäeva öösel Itaaliasse Bergamosse (nähtavasti on selle lennuväljal suur DHLi keskus). Seal küllap lebas rahus mõni aeg, aga teisipäeva hommikuks oli sattunud Leipzigisse (!). Seal vedeles kogu teisipäeva (shipment on hold), kolmapäeval hakkas sealt liikuma. Täna varahommikul jõudis siiamaale ja anti kulleri kätte. Lõuna paiku ilmus teade, et vastu võetud, ning peagi tuli toanaabri juurde teine iiri kolleeg H2, kes küsis, et A, su postkastis on pakk, ega seal sees ole äkki komme?

Eile mainitud seade, nahkhiirte automaatse pildistamise abivahend oleks madalpingerelee, mis reageeriks nahkhiiretunnisti signaalile kas kohe või väikese viivitusega (kuni 0,5 s), sulgeks hetkeks teise ahela ja edasi ei teeks mitu sekundit (nt 5, 10 või 20 s) mitte midagi. Sisend oleks 3,5 mm pesa ja väljund (teine ahel) 2,5 mm pesa. Esimesse saaks tavalise kahepoolse ühendusjuhtmega ühendada nahkhiiretunnisti väljundi (sellel on kõrvaklapi- ja liiniväljund; kõrvaklapiväljundi signaali tugevust saab tunnisti pealt reguleerida) ja teise fotoka lülituspuldi. Siis suunata fotokas ja tunnisti tühja taeva poole ja minna magama. Relee toide võiks käia alaldi pealt, saaks panna vahele taimeri. Kõik.

Aga kogu see ilus projekt kaadub äratundmise taha, et ma täpselt ei tea, mis juhtub lülituspuldi juhtmes, sest selle nupul on kaks asendit: kerge ja põhjani lülitus. Pärastpoole siiski tuvastan, et juhe on kolmesooneline, st äkki on selles mass ja kaks signaalijuhet, üks kerge ja teine põhjani lülituse jaoks? Kerget lülitust on vaja aeg-ajalt samuti, et fotokas ja välklamp ei uinuks (siis on viivitus liiga pikk). Seega uuringud jätkuvad. Võimalik oleks ka akustilise anduri asemel kasutada öövaatlusseadmega ühendatud optilist andurit.

Enne uue telefoni kasutuselevõttu käin vanade telefoniraamatud läbi ning võrdlen Outlooki andmestikuga. Siis panen mõlemad SIM-kaardid uude sisse ja uue aku laadima. Päeva suursaavutus on see, et ma suudan siinriigi tantsunimega mobiilifirma puudulikult ja segaselt kodulehelt leida koha, kust saab lasta saata omale andmeside seadistused. Tehke järele!!

Andmeside muidugi tööle ei hakka; üldse ei imestaks, kui selleks tuleks kohale kutsuda mehaanik või saadetaks midagi kirja teel, mis teatavasti käib neilt Austraalia kaudu. Niipalju, kui ma prantsuse keelest aru saan, lubatakse, et hakkab tööle ööpäeva jooksul. Eks ka kasutusjuhend oli samas keeles, aga Google aitas!

No comments: