28.4.06

R, 77. päev: arvutil järel

Ilm on ilus, hommikul arvuti järele. Seekord kavatsen minna poole üheksase rongiga. Ajan aga midagi sassi ja olen jaama juures veidi pool kaheksa läbi. Perroonil meenub, et eile jäi pangaautomaadis käimata (ei tea, palju parandus maksta võiks) ja lähim oma panga automaat asub paarisaja meetri kaugusel. Tõttan sinna ja siis meenub, et pidin ju minema kolmveerand tundi hiljem, mis ma muidu seda telliseahju teist korda vahin. Nõnda on aega laialt ja peab vaatama, et enne õiget aega rongi sisse ei istu, sest rong võib suunduda hoopis depoosse. Õnneks on tabloodel ilusti punane keelukiri, kui see juhtuma hakkab.

Rong hilineb natuke ja on Kabelimäel kohal nii, et jõuan jalutades arvutiparanduse juurde kaks minutit enne üheksat. Saan uue emaplaadiga arvuti kätte ja ei pea maksma midagi, sest see käib garantii alla. Tore-tore. Jõuan Kirikmäele kell 9.47.

Et esmaspäev on vaba päev, on vaja muidu teisipäevaks olevad asjad ära teha reede õhtuks. See võtab veidi kauem aega kui arvata. Jõuan kuukaartide müümise kohta kümme enne seitset; ostan ka kogu riigi päevapiletite raamatu (5 tk). Seejärel ümber nurga postkontorisse, kus ma pole varem käinud. Olen seal kolm minutit enne seitset, aga veel teenindatakse. Märkan, et saalis on suur automaat, kust saab osta ümbrikke, marke, üleriigilisi päevapileteid jpm kasulikku; sellega saaks kindlasti suurest hulgast peenrahast lahti, mida koguneb kiiremini kui lõunaks vaja läheb.

Edasi kohalikus maksimarketis, kus on rahvast hullu moodi, sest saabumas on ju 3-päevane nädalavahetus, mil poed on kaks päeva järjest kinni. Märkan, et mitmel inimesel on kärus grillsüsi; seega on saabunud see aastaaeg, kui inimesed läidavad lugematud grillid ja lasevad põletisohvri suitsul taevasse tõusta.

Õhtul lubab baromeeter homseks vihma. Kahju, kui päikselisele reedele järgneks vihmane pikk nädalavahetus. Öösel on vahepeal väga kõva tuul, aeg-ajalt käib kõmakaid, vast mõni puu lööb vastu maja või siis on tuul kellegi lillekastile tuule alla saanud ja see peksab vastu rõduäärt.

No comments: