12.4.06

K, 71. päev: elamisluba ja hapukapsas

Hommikul käin EUFO-majas oma töö- ja elamisloa järel. See on pildiga, kehtib aastani 2016 ja ei läinud mulle sentigi maksma (meenub ühest Eesti naaberriigist iga-aastane töö- ja elamisloa pikendamise epopöa...).

Tööl on palju pisikesi pudinaid lõpetada (kolm) ja pean tegema ka puhkusele läinud kolleegi M asju (kaks).

Söömas SCH-majas. Menüüs on üheks pearoaks vorstid hapukapsaga. Arvatavasti on ka saksa toit vähepopulaarne, sest seda, et ma tahan le plate deux'd, tuleb öelda mitu korda.

Pärast Kirikmäe kaubanduskeskusse. Otsin koju kohalikku veini. Riik on ilmselt nii väike, et pean alkoholiosakonna kaks korda läbi käima, enne kui leian. (Augustis on kohalikul eesti seltsil kavas matk kohalikesse riislingukeldritesse, sinna tahan ma tingimata minna.) Sorti (Auxerrois) pole varem kuulnud, otsustan hinna järgi (ja nagu neljapäeva õhtul selgub, õigesti tegin).

Korteri postkastis on kiri, et mulle on antud telefoninumber (posti liikumist arvestades ainult 5 päevaga!!), aga kõigepealt pean hankima telefoni, sest numbri aktiviseerimiseks peab teatud numbril helistama.

Kella poole üheksa paiku lähen uisutama. Paraku loojub umbes samal ajal päike ja siinsel laiuskraadil läheb nii hämaraks, et metsarajal on teekonarused piem näha kui tunda, umbes veerand tunniga. Nõnda jääb läbitud teepikkuseks ainult 1,5 km; aga see-eest ei kuku.

Edasi pakin asju, kotti muidugi kaaludes.

No comments: