6.12.08

L, 866. päev: triiki

Poeskäik T. linnakeses.

Märkan rongiaknast, et juulis pildistamas käidud muistse paberiveski veerenn on vett triiki täis! Ja jõgedes-ojades on talvine suurvesi. Seega asendan kava käia homme Antwerpeni loomaaias kavaga käia „talve”maastikke pildistamas.

Kogu rongiseltskond – sealhulgas vahepeal suureks kasvanud soome Beavis ja Butthead koos jüngritega – suundub ühise tropina kesklinna poole, kiire käik viib mind neist ette.

Asutuse jõulupeo teema on punane ja must, mis manab mu silme ette kohustusliku kirjanduse erakordselt igava raamatu. Olen mõelnud ilmestada musti rõivaid punase kikilipsuga, aga mul ei ole mingit mälestust, kuidas see on saksa keeli. Kaalun, kas lõbustada müüjaid küsimusega ich möchte d' Krawatte, der wie eine Schmetterling aussieht (vältides täpsemaid artikleid, sest ei ma sõna Krawatte sugu tea, vrd Tšõngõz Ajtmatov Moskva kohvikus – пожалуйста, один кофе... (kelner mõtleb, et näe kui haritud kirgiis, teab, et кофе on mees-, mitte kesksoost) ...и один булочка) või proovida õnne teisest kaubamajast üle tänava. Seal saan lipsu näpuga näitamisega ja saan pealegi teada, et see on saksa keeli Fliege ehk siis mitte nagu liblikas, vaid nagu kärbes.

Tagasi esimese kaubamaja pööningu elektroonikakaubamaja fotoosakonda. Näen, et konnapildiga printeritinti ei müüda. Samas minu printeri paberit on.

Jaamas teise elektroonikakaubamajja. Ka seal ei ole konnapildiga tinti. Sealt Gorillapod. Tagasi rongile (rahvast on vähe, enamik läheb Wb jaamas maha), jaamast bussi ja osalise jalgsimarsiga Kõrgmetsa maksimarketi tööstuskaupade osakonda, sealt tinti. Siis toidupoes ja tagasi korterisse.

Õhtul Not the Nine O'Clock News (II plaat) ja märulifilm Poseidon, mis peale laine on arutult naljakas ja poliitkorrektsuses väga ootuspärane: suure laeva hukust pääsevad eluga ainsatena noorpaar, üksikema ja laps ja meesterahvas, kes juba filmi alguses teeb üksikemale silma, ning vana homo. Tumeda nahavärviga inimene on laeva kapten, kes kombekohaselt koos laevaga põhja läheb. Wolfgang Petersen on küll teinud mitu suurt mere- ja muud filmi, aga seda ta ikka ei tea, mis on füüsika.

No comments: