17.11.08

E, 847. päev: ei olnud iludus

Sitemeteri andmeil leidis täna kell 13.10 siinse blogi päring Cambridge'i Ülikoolist, kui sealt otsiti vastust teadusprobleemile, mis on cielyn gizmo. Ja mitte ainult ei leitud, vaid ka loeti, ning koguni 30 sekundit!

Kui õhtul bussis poe poole sõidan, on rahvast, nagu sel kellaajal ja suunal ikka, väga vähe. Kaks pinki tagapool istub daam ja räägib mobiiliga. Mis keeles, ei pane ma esti tähele, aga vahetult enne Kuke spordikeskuse peatust, kus ta hakkab maha minema, taban äratuntava lausekatke „ja savsem ne krassavitsa” ning edasi mainib ta, et ta ei tea, miks just teda valiti. Aga siis tuleb peatus ja ta läheb maha, nii et ma ei teagi, miks ja kuhu, ning ei näinduki, kas kirjeldus oli objektiivne.

Peale selle, et viimased paar nädalat olen kolmapäeviti sööklasse minnes alati täpselt samas kohas kohanud vastu tulemas üht prantsuse keele kaaslast, juhtusin ükspäev söökla poole matkates kuulma vastutulnu pajatusest oma kaaslasele kaks soomekeelset sõna, milles mainis Stockmanni kingaparandust. Usun, et see oli sama soomlane, keda kunagi kuulsin bussis pajatavat õuduslugu, kuidas ta Gucci nahktallaga kingadele valati Stockmanni kingaparanduses alla kummitallad, ja mitu kuud hiljem, kuidas siin töötamine mõjub nii kosutavalt, et võtab esimese poole aastaga juurde 12 kilo. Kingaparanduses saadud trauma tekitab muret nähtavasti seniajani.

Ja kinnitussõna on praegu gender.

No comments: