26.8.18

P, 4121. päev: tore pühapäev

Üle mäe linnupargis. Esimene esineja on rüütelviu Mo (temasuguseid on pargis olnud mitu; võimalik, et sama liiki lind tegutseb ka ühes „Midsomeri mõrvade” jaos (S6E5 Birds of Prey), kus üritatakse jätta mulje, nagu liik Inglismaal elakski). Teine on tuttkarakaara Calli, kes üritab rekvireerida ühe väikelapse veepudelit, jättes tema riidest ahvi puutumata. Siis lendavad järgemööda kalkunkondor Loki [loːki], savanni-kaeluskotkas Jimmy ja valgepea-merikotkas Phoenix, kinda pealt näidatakse alati pahurat kivikakku Einsteini ning ka pärdikunäolist pagukakku Nerot ja alati ülifotogeenset kassikakku Lottet (kui õigesti mäletan, on mu FB-taustapildi öökullisilm just Lotte oma ning vist 2015 näidati fotoseminaril Lottet eraldi 20 minutit ja tegin u 200 fotot ning mõtlesin, et neist jääb järele vahest nii 20, aga jäi ligi 60, üks parem kui teine). Lõpuks lendab pargi osavaim lendaja, kaelusronk Brax.

Mul õnnestub saada mitu korda ristilapse hoosulgedega mööda pead ja mööda objektiivi, üks kord ka laialt mööda päikseprille. Etendus kestab 45 minutit.

Siis matk torni otsa, kuhu ükskord põikimatkal sealt mööda ei viitsinud minna. Linnas söök joa ääres; seal on herilased ja toredad koerad. Siis jäätisekohvik ja üle mäe tagasi.




No comments: