27.8.18

E, 4122. päev: esmaspäev

Arst vaatab sapikive teist korda. Kohal ¾ h varem, saan ½ h varem ette ja kui äratulekul oleks takso tulnud tõesti 3 minutiga, nagu lubati, jõudnuksin tööle hilinemata (kuigi olin ametlikult ära küsinud). Saan teada, et kivid kasvanud ei ole; antakse saatekiri magnetuuringule.

Hommikuse kahe taksosõidu parameetrid (kodust arsti juurde; arsti juurest tööle) – nagu kogetud, sealt tööle head tangentsiaalset bussiühendust ei ole:
  • Linnulennul keskmine kiirus 15,57 ja 16,64 km/h
  • Teekonna keskmine kiirus 18,24 ja 21,45 km/h
  • Teekonna keskmine kiirus koos ootamisega 18,24 ja 8,35 km/h
  • Teekonna kõverus 17% ja 29%*
  • Ärasõidu takso tellimisel ütleb rakendus, et takso on 3 min kaugusel. Tuleb 18 min pärast ja ta ei tea, et ma tean, et ta käis vahepeal 2,55 km kaugusel tanklas.
* Ükspäev avastasin, et minu koolitee oli peaaegu sirge, aga vennal väga kõver. Vahepeal oli suur tehas, ta pidi minema sellest ümber; teiselt poolt ei olnud siis tänavat ja ka praegu oleks pikem. Üldiselt oli tema koolitee ohtlikum, sest see suur tööstuskäitis oli ühes kohas mõlemal pool tänavat ja nad vedasid tsehhide** vahel asju üle tänava, tolleaegsete algeliste kahveltõstukitega, millel oli küll äge kiirendus, aga tagasihoidlik rool ja pidur. Sealsamas tuli minna ka üle tänava, kus oli ka muud liiklust, mis suundus teise suurde tehasesse, peamiselt veoautod ja bussid. Mõnikord veokid kihutasid, näiteks nägin kooli minnes kord eemalt, kuidas sealse tehastevahelise tänava lõpu nürinurgas keeras autokraana nii, et seesmised rattad tulid maast meetri (!) lahti. Muidugi oli seda kaadumiseks vähe, juht vahest ainult ehmatas, rattad maandusid ilusti ja sõit jätkus. Peale selle olen ka näinud, kuidas hooga libedale tänavale keeranud KamAZ (ilmselt KamAZ-5511, tühimass 8,9 t, pikkus 7,13 m, esi- ja tagatelje vahe 4,16 m) libises ümber püsttelje 360° ja jätkas sõitu soovitud suunas. Google Mapsi satelliidifoto järgi on sõidutee selles kohas 9,4 m lai ning siis kasvasid tänava ääres ka puud.

** Mingi uue keeleraamatu uskumatul väitel vene päritolu sõna. (Tgl keskülemsaksa keelest.)

Maja ees jätkub tee-ehitus, kärpide v rottide mängumaaks olnud kuhilast on võred paigaldatud tagasi tänava äärde.

No comments: