15.8.18

K, 4110. päev: usupüha

Päevaplaanid (naaberlinnad, loomaaiad, matkad) muutuvad kokku 9 korda, eriti radikaalselt siis, kui käin koertega jalutamas ja sedastan, et päike on täna minu jaoks liiga ere. Nõndap et tulen kaasa ainult matka algusosa, pühapäeval leitud loomaradadeni. Täna on rajal rattureid vähem, aga linnulaulu ka. Näen oravat (siin on neid vähe).

Kodus ei ole enesetunne eriti hea (vbl sellest, et tingimused on ligikaudu samasugused kui 25. III, mil mul oli üsna paha), aga õhtuks läheb paremaks.

Kohe, kui toas maha istun, keerab üle maja ebatavalise häälega lennuk; vaatan flightradar24-st järgi, mis ja kuhu (kohaliku reisilennufirma B737*). Näen, et järgmiseks hakkab startima kohaliku kaubalennufirma piltidega B747, nii et võtan 150 mm objektiiviga fotoka ja astun rõdule.

(* Kohalik lennufirma on B737 ostmisega teinud targemini kui hingusele läinud Eesti Õhk, kes suurest ahnusest ostis peaaegu nagu suurimad B737d, mis siis olid olemas (B737-500), neid käis ta käest läbi ligi 10, ta lendas nendega tavalisi liinilende ja kannatas, sest ei tasunud ära: siinmaine firma on ostnud kaks lühikest B737-200d ja lendab nendega ainult harvu soojamaaliine, vedades suvitajaid randa ja koju. Täituvus on hea.)

No comments: