11.8.18

L, 4106. päev: jalgrattaga linnas ja pilt seina

Ratastega piki jõge linnani (ükskord jõudsime püssirohuveskini, aga sealt läks tänav püstloodis üles; nüüd läheb ka, aga varsti hargneb sealt rõhtne jalgrattatee)

E näitab kohta, kus nägi eelmine P metskitse, parandan foto järgi arvatud teekonnapunkti kaardirakenduses ja pildistades unustan, et jalgratas ei seisa mitte enda, vaid minu jala toel, mispeale kukub tee kõrvale maha, sadulal olnud mobiil kargab ka maha, alumine serv leiab sodi seest ainsa killustikukivi, mõra läheb pikuti üle ekraani kaitseklaasi.

Tee ääres on maja sildiga ελληνική πνευμονικη εστιαHellenic Cultural Centre, aga ikkagi – mida teeb selles „pneumoniki”? Pärast (Google Translate!) selgub, et see tähendab spirituaalset. Googel tõlgib seda spirituaalseks restoraniks ja kopsurestoraniks, aga kaks muud silti majal ütlesid, et seal on kreeka ökumeeniline keskus (This is an ecumenical matter!) ja mingi Serbia kirik, ni et küllap nagu mingi vaimutoidu keskus.

Lõuna portugallaste juures, ma targu ube ei võta, liha pakutakse mis hirmus. Postkontori juures jääme otsebussist 4 minutit maha, pooljala poodi. Pildi seinalepaneku jublakaid (jublakavalik on tõsiselt täienenud, seal võiks veeta päevi), muu pood on jälle ümber korraldatud.

Pilt seina.

Pildiga on raami külge klammerdatuna kaasa tulnud ka riputuskonksud, sedalaadi, et kaks konksu kahe eraldi kruvi jaoks seinas, mis üldiselt tähendab, et pilti loodi saada on võimatu. Ka sein on ligikaudu sama kõvast betoonist kui lagi. Olen parajalt närvis, sest juhtmetunnisti patarei on tühi [tgl on see üldse katki, viskan hiljem ära] ja ma ei tea, kas seinas lähevad juhtmed põranda juurest nagu tänapäeval või lae alt nagu vanasti, puuraugud on laest 27 cm, diivanil seistes üle pea, ja seina kõvaduse tõttu pean puuri hoidma kahe käega, ja et lööktrelli pakendist oli poes omal ajal esikäepide varastatud ja ostes keegi pakendi terviklikkust ei kontrollinud, tuleb puuri toetada ka tagant. See tähendab, et sodilehter tuleb teipida seinale ja kobada augu sügavust (nihikuga!) käsikaudu. Aga arvestades betooni kõvadust, ei saa selles kohas olla juhtmeid, sest juhtmekanal suletakse ikka mingi pehmema olluse kui betooniga. Mürin lõpeb siivsalt kl 17.20, lubatud on laupäeval kuni 18.00.

Saturn V 1 : 96 pabermudeli päästerakett (valge toru sõrestiku otsas kõige tipus); selle pilutikanditaoline sõrestik on kahtlemata peenim asi, mille olen sel sajandil paberist välja lõiganud: Victorinox Swisschampiga, kaks korda teritan väikest tera; pärast paari aasta tagust piinlikku vahejuhtumit, kui tegin autosageduse arvutamise lükatit (kestusest ja arvust saab sageduse tunnis) ja pappalusest läbi lõikasin ja üritasin kriimu E kirjutuslauas varjata valge värviga, mis varsti läks kollakaks, kasutan nüüd spetsiaalset lõikamisalust ja lõigata saab traditsioonilisel kingsepameetodil, põlve otsas, lugemisprillid ees.

No comments: