12.6.18

T, 4046. päev. teisipäev

Lõuna ajal perearsti juures. Räägin, mis on vahepeal juhtunud, annab haiguslehe (1½ päevaks), uus analüüside suunamiskiri.

Padjaraamatust saan teada, et Hermann Hessel oli 1917 kahevärvilise lindiga kirjutusmasin, ta lõi luuletused puhtalt ümber nii, et salmi esitäht oli punane. (Hesse on see kuulus kirjanik, kelle vanaisa – Carl Hermann Hesse – oli Paides maakonnaarst.)

Hommikul meenutan usutavasti* Jüri Rendi mõttetarkust, mis vahe on kutselisel ja professionaalsel viiuldajal (kutseline toetub istudes vastu tooli seljatuge; professionaalne istub tooli esiserval, selg sirgu, viiul korralikult käes), ning õhtul saan teada, et üle-üleeile ta suri.

(* Seda ütles üks tipi meeskoori kolmest dirigendist (peadirigent Jüri Rent, abidirigendid Raul Talmar ja Madis Kareda), täpselt ei mäleta, kes; aga kolmest tõenäolisim oli Jüri Rent, kes siis töötas põhikohaga Estonia ooperikoori juhina ja seega võis näha viiuldajaid tööl. Raul Talmar juhatas segakoori Noorus ja Madis Kareda töötas raadios helitehnikuna – näen praegu andmebaasist ESTER, et 1988 kirjutas ta konservatooriumis diplomitöö, mille juhendaja oli Heino Pedusaar ja teema helisalvestiste restaureerimine.)

No comments: