11.6.18

E, 4045. päev: esmaspäev

Hambaarsti juures. Hoiatan, et mul on muu asja pärast palavik ja iiveldus, hambaarst sõnab, et see väike asi juureravi ei takista, ja on väga kaasatundlik. Mul on küll suht ebamugav lebada toolis sirgelt, mis küllap väljendub ka jalgade motoorses rahutuses, aga vähemalt mu iiveldus ei ole produktiivne, mis segaks juureravi kohe kindlasti.

Ja nagu ikka, läheb paremaks. Hambaarst on juureravis tõega osav, saab valmis poole tunniga (eespurihammas, 2 juurt) ja ütleb, et läks suurepäraselt.

Saan kätte ka mõlemad soovitatud gastroenteroloogid. Üks neljast, keda soovitas oma perearst, ja kes oskab inglise keelt ja kes ei ole läinud tööle USAsse. Ta küll ei saa mu nimest aru, aga annab aja järgmiseks teisipäevaks. Teisest (kelle vastuvõtt on turuplatsi servas, käisime laupäeval silti vaatamas) saan algul teada, mis kell on sekretär kohal, järgmine kord on telefon kinni, kolmas kord saan aja, septembriks („no vaadake, tohter võtab vastu ainult kord nädalas”).

* * *

Jube äikesevihm, varsti pärast lõunakt naasmist. Nii pime, et ütlen lambivakgel istuvale toanaabrile kogemata tere hommikust. Kiirtee üks haru on vee all, koletu ummik, bussid ei pääse kohale.

* * *

Maja all fuajees kooserdab hullnaaber, räägime (kohalikus keeles) pikad jutud. Ta on täna kas ravimeid võtnud või ei mäleta, et me üldiselt läbi ei käi.

No comments: