14.6.18

N, 4048. päev: naksitrallid

Pealkiri homses ajalehes: „Naksitrallide vägitegu kordus!” — „Hawaii-maalt kirjutatakse, et 3. skp woolanud tuline laawa saare suurimasse mageveejärve ja aurustas selle vee täielikult … 1,5 tunniga. Vajalik energia oli u 1,5·1014 J ehk 40 mln kWh. („Naksitrallide” teises raamatus on peale loosungi „Tee vabaks kassidele!” ka lugu, kuidas naksitrallid aurutavad Muhvi autos oleva elektrispiraaliga tühjaks järve. Tudengiajal üritasin kirjelduse järgi arvutada, kui võimas oli Muhvi auto. Tulemus oli midagi gigavattides, umbes kolm keskmist tuumajaama.)

* * *

Täna on vahepeal, kaks korda nagu esmaspäeval, jälle väike palavik. Nöök, sest mõlemad päevad, kui olin ametlikult kodus haige, palavikku ei olnud.

Kui juba mitmesuguste arstide juures käimiseks on läinud, panen kinni ka silmaarsti aja. Ühe juurde, kelle kodukas on väga põhjalik, aga kelle kohta Google hoiatab, et sõimab ja ärge väikeste lastega minge. Teise sekretär ütleb, et tohter uusi patsiente vasdtu ei võta. Kolmandast ei ole selgust, kas aja kinnipanek õnnestus, sest kinnitust ei saa ja kui uuesti proovin, ütleb, et eelmine aeg ootab kinnitust. (Pärast selgub, et üleriigilise arstiaegade kinnipaneku portaaliga ei saagi korraga oanna aegu sama eriala mitmele arstile.)

No comments: