5.5.15

T, 2899. päev: varesed tervitavad

Lõuna ajal suure postkontori telefoniteeninduses küsimas, kas mu makse on OK, sest maksin arve 29. IV, aga sain kuupäeva 28. IV ja arvega meeldetuletuskirja kätte 30. IV ning ülekande tegin hilinenud arve, mitte meeldetuletusel olnud arve viitenumbriga. Teenindaja ütleb, et summa on ilusti kohal, ega kosta viitenumbri kohta midagi.

Elektroonikakaubamajas otsimas tulukestega loodile uut patareid: ei mäleta patareide suurusi, eelmine kord said liiga õhukesed, loksusid pesas; läbimõõdu poolest CR1216, 1220 või 1232. Mõõdan sõrmedega, 3,2 mm oleks nagu liiga paks ja 1,6 mm nagu liiga õhuke. (2 × CR1220 on, aga seda nagis ei ole.)

Veel mõtlen, et ostaks õige suurele fotokale ärasurnud originaalaku asemel uue, aga ei mäleta, mis tüüpi see oli. Ostan hoopis väikese jalgrattastatiivi, mis venitatakse lenksu külge, et ei peaks pildistama käelt.

Kui poe kaudu koju tulen, näen tennisehalli kõrval mustvarest, kellel lõua alt suled puhevil nagu rongal. Õhtul kuulen, et päeval lennanud tänaval vares E-st väga lähedalt mööda – varesed mäletavad inimesi nägupidi ja eks me suhtu ümbruskonna varestesse kenasti.

Tulukestega lood on nüüd parandatud: katkist kinnitusrõngast tugevdab 1 mm vasktraat, millele on ümber keritud peen kuldne messingtraat. Peaaegu nagu see muinasinglise mõõk, mis tehtud meetodil, et tegija jäänud kindlasti tugevasti lühinägelikuks.

Kõva tuul, Põhja-Saksamaal suured purustused (33…75 m/s).

No comments: