21.5.15

N, 2915. päev: enne kui kirjutad, mõtle

EPL ilmutab veidra reklaamloo, mille kirjutaja asjatundmatus õhkub eriti mõtteavaldusest (kuskil loo lõpus), et homöopaatiasse pidavat suure skepsisega suhtuma ainult „kvantfüüsikaeelsed teadlased”. No tore, eks ju; aga kuivõrd kvantfüüsika algas Schrödingeriga aastal 1921, siis küsin ka siin: kui palju tegutseb Eestis (ja üldse maailmas) teadlasi, kes on saanud hariduse enne 1920. aastaid?

Veel leian, et praktiline kasu homöopaatiast oleks täiesti olemas, kui homöopaadid kui tibatillukeste kontsentratsioonide spetsialistid aitaksid kadunud asjade otsimisel. (Kadunud inimesi otsib politsei, aga inimestest väiksemad asjad kaovad sama suures maailmas kergemini, lihtne suuruste seos.) Näiteks MH370 mustade kastide kontsentratsioon India ookeanis on kõigest 7C, mis on üks kangemaid homöopaatiliste preparaatide tugevusi.

* * *

Näen bussi oodates, kuidas bussipeatuse vastu muruplatsile tuleb vares, kõnnib veidi ringi, sorgib muru siit-sealt, lendab siis metsa poole, nokas valendamas juustutükk. Pärast õhtul käivad varesed akna taga vaatamas.

No comments: