7.5.15

N, 2901. päev: kirjandus ja elu

Flightradar24 näitab, et Eesti uudiseportaalid magasid maha Venemaa valitsuslennuki ülelennu (ma pilti jälle ei pane, aga number on RA-96019 ja mark Il-96-300, otsige ise).

Valitsuslennukid muidugi lendavad kõikjalt üle kogu aeg, aga noh ülelend üle suurõppuse madallennuala oleks midagi, millest iga vähegi kollane ajaleht kohe uudise välja imeks. Mida aga ei juhtunud.

Lennuki jälg hakkas kuskilt Norra kohalt ja lennuk maandus Vnukovosse, kusjuures muud samal ajal sinna lähenenud lennukid pandi ootele ehk tiirutama lennujaama lähedale.

* * *

Tudengiaegse sõbra mälestuste kohta ütlen, et ajaloo kirjutavad võitjad – mulle on omistatud ebamäärase mitmuse kaudu ajaloolisest tegelikkusest suurem au, aga ega ma seda pahaks pane. Pean hakkama eesnimesid pidi mainitud inimeste juurde kirjutama raamatusse ka perekonnanimesid, kui veel mäletan.

* * *

Die Zeit, mida E ostab saksa keele arendamiseks nüüd juba neljandat nädalat, kirjutab läheneva emadepäeva puhul kümmekond kirjutist emadest, sh Gruusias elavast 88-aastasest vene prouast Vera Putinast, kes enda väitel on Putini õige ema. Muidugi tuleb mulle meelde muiste mingis Eesti arutlevas ajakirjandusüllitises olnud uuriv lugu, kuidas Jeltsin olnud „tegelikult” Kalmer Tennossaare ärakadunud vend. Meile meeldib tõelise uuriva ajakirjanduse kerge skepsis nii selle kui ka Süüria pühast sõjast naasnud sakslase jutus.

Eelmises numbris aga tegutses pool lehekülge E lapsepõlvetuttav (mis peaaegu kuulub nagu rubriiki, et mul oli töökaaslane olümpiavõitja ja teine sama koha töökaaslane põlgas ära kirjasõpruse tütarlapsega, kellest saab järgmine keisrinna).

No comments: