2.11.10

T, 1420. päev: This is basically still a Python-worshipping country

Neljas vaba päev. Kodutööde hindamine jõuab lõpule, juurde kuulunud küsitluse kokkuvõttest võiks idandada konverentsiettekande.

Kas Hoorni neem (Kap Hoorn) ja Tulemaa kuuluvad tänapäeval veel Eesti keskkooli geograafiaprogrammi?

Pärast lõõgastumiseks kaks ja pool osa Monty Pythoni „Lendavat Tsirkust” ning teise osa keskel meenub lõpuks, kuhu mul eelmine kord järg jäi.

* * *

Saan läbi astronaudi mälestused. Erakordne raamat (ja „erakordne” ei viita headusele), mis suudab ühendada rohke ekskrementhuumori ja konservatiivsed Ameerika eluväärtused. Mõneti võib aru saada, et autori kolmest kosmoselennust (STS-41D, STS-27, STS-36) kahe viimase täpne tegevus oli kirjutamise ajal salastatud (kolmas on veel praegugi), seepärast siis raamatu täitmine rohke ekskrementhuumori ja NASA-ülemuste hurjutamisega.

Raamat annab ammendavad vastused kahele kõige sagedamale küsimusele, mida astronautidelt ikka küsitakse:
  • „Kuidas kosmoses kempsus käiakse?” (türbi all mähkmed või, kui pissuaarkondoom kohal püsib, siis meestel vööl uriinikogumiskott; orbiidil kempsus urineerimine ja ekskrementeerimine eraldi; urineerimine uriiniimurisse; ekskrementeerimist harjutatakse enne spetsiaalsel kaamera ja sihikuga treeningseadmel; stardiplatvormil mitme tunni ootamise füsioloogia üksikasjalik kirjeldus; USA esimese kosmosekempsu väljatöötamise inimkatsed (kaaluta olekus ekskrementeerimine ja naiste urineerimine); arvukad kempsunaljad orbiidil; ja kõik kosmoses oksendamise kohta, mida iial olete teada tahtnud või mitte) ning
  • „Kas mees- ja naisastronaudid omavahel seksivad?” (ei, sest kui nad ei ole just abielus, siis on nad „ainult sõbrad”).
Autor kirjeldab enda „ainult sõprust” ühe kursusekaaslasest naisastronaudiga nii pikalt ja põhjalikult, et see kaotab ajapikku usutavuse. Arusaadav, sest tema „ainult sõber” sai Challengeril surma, aga seaduslik abikaasa elab.

1 comment:

Ursula said...

Hoorn ja Tule- on, küsisin. Tõsi, nii varases nooruki-eas, et ilmselt ununevad kõrgemale kooli jõudes.