26.11.10

R, 1444. päev: kalkuleeritud risk

Sügaval Vene ajal kasutatud Narva kandis ühe suure elektrijaama (ma ei tea, kumma) raudteevagunitest jäätunud põlevkivi sulatamiseks püstasendisse paigaldatud reaktiivmootorit, mille gaasijoast vagun läbi veeretati. Selle ratsi teinud insenerid toodavad tänapäeval tolmuimejaid, kuulen tööl, kui koristaja kell pool neli aparaadi huugama paneb. Praegusel ajal liigutakse sinnapoole, et koristajatel on muidu kurb üksi tühjas majas töötada, nad peaksid seda tegema siis, kui on kohal ka teisi, aga ega siis koristusfirma viitsi investeerida vaiksematesse tolmuimejatesse.

Ega töötajate kõrvatroppidesse.

Selgub, et aastate tagusesse lemmikjuuksurisse saab nüüdisajal broneerida aega internetis ja naljaka nimega oskuslik juuksur töötab seal edasi ning naljakas nimi ongi ta nimi.

Tööpäeva lõpus lennujaama E-le vastu. Kaasas on mitu lugemata lennundusajakirja ja aega lugeda on põhjalikult, sest lend jääb poolteist tundi hiljaks. Saan teada, et USAs kavatsetakse ära keelata üle 15-untsiste toonerimahutitega printerite vedamine reisilennukitel (nii kauba kui ka pagasina) ja riskianalüüsis on tähtsal kohal mõtteviis, miks peaks üldse ...Jeemenist saadetama ...printereid ...USAsse, nagu oli hiljuti tabatud lõhkeseade.

Nädalavahetusega saab läbi vaadatud kogu sarja Absolutely Fabulous 5. hooaeg koos lisadega ning pool 4. hooaega. Veinide jt jookide varu kahaneb 13½ ühikult 9 ühikuni, ent korteri entroopia üldkokkuvõttes kahaneb.

No comments: