4.10.10

E, 1404. päev: närimata või näritud kont?

Töömaja juures bussipeatuses on vastu kõrghoonet surnuks lennanud kuldnokk ning asfaldil olevate jälgede järgi on paanika tabanud kogu parve.

Kui töömajale lähenen, tehakse jalgtee kõrval olevale kraanale just michael jacksonit (vt pilt), seega kraanajuhi Pereira õpetussõnade kohaselt ootan, kuni tõstetav last on hõljunud jalgtee kohalt eemale. Eemale liigub eemaldatav kraananool nõnda, et tornkraana poolse kinnituse juurest viib maapinnani tross, mida sikutab töömees. Autokraana, mille konksu otsas tornkraana nool ripub, nähtavasti kas ei ole sedatüüpi, mille konksu saaks keerata, või on siis pöörleva konksu pöördemoment tornkraana pika noole inertsi ületamiseks liiga väike.


Tervise poolest olen täna peaaegu terve. Aeg-ajalt köhatan, aga üha vähem.

Lõuna ajal postkontoris.

Pikalt puhkuselt on tagasi kõrvalttoa lätlane, seega käin jälle abiks üritamas lahendada vana probleemi, kuidas saab malldokumendi kujunduse töödokumenti. Varasem kogemus on osutanud, et ega ei saa, eriti kui proovida seda teha kellegi teise laua ääres. See oli ennevanasti probleemiks ka eesti tõlgetes, aga enam ei ole, sest meil on mallfaili kujundus pandud kohe tööfaili. Võib-olla on läti keeles teistmoodi, nt keerukama märgistiku pärast. (Tänagem eesti tähestiku väljamõtlejaid selle eest, et nad olid aktsendimärkidega palju kitsimad kui oldi läti ja leedu keele tähestiku loomisel, näiteks jätmata palatalisatsiooni ja välte eri märgiga märkimata.)

Manustan võileivaautomaadi viimase võileiva, nii et masin jääb täiesti tühjaks. Seda sorti ma varem maitsnud ei ole ja eks nüüd saa ma aru, miks see oli viimasena järel. Näib, et saia ja juustu asemel koosnes see saepurust ja kitist; keedusingiks väidetud olluse olemuse kohta ei tea, esimesed kaks pälvisid kogu gurmeelise tähelepanu ning „juust” irdus hammaste küljest alles paar tundi hiljem.

Ja toiduteemadel ka jätkame. Meenutagem siin kunagi mainitud jälestust selle suhtes, kuidas poes valdav enamik möödujaid ajab käe viinamarjakasti ja sealt marja suhu topib, isegi kui ei osta. Lääne pool Reini lubatud käitumine, mujal vargus. Noh ja mis on siis selle tulemus? – See, et lähimad terved kobarad on riiuliservast käepikkusest kaugemal. Mida lähemale esiservale, seda rootsumad on kobarad. Tõstad kobara kastist ja paistab, nagu oleks keegi sealt juba söönud.

Mis tegelikult ju ongi nii.

* * *

Pangaautomaadi ülanurgas askeldab väike Zygiella x-notata, kes on võrgust valmis saanud ääre, tiheda keskme ja umbes pooled radiaalniidid. Muidu korterirõdul on praegu valdav liik ristiämblik; neid ikka jah on omajagu. Ükspäev arutasime ka muu elustiku rõdule meelitamise võimalust, nt tore oleks, kui rõdul elaksid kimalased või nahkhiired, ja laupäeva hommikul nägin, kuidas rõduääre betoonposti külge maandus rasvatihane ja urgitses midagi betoonipoorist.

Hea, et arvuti on Eesti kellaajas, sest kuidas ma muid teaks hoobilt, mis kell Eestis on (praegune Eesti telefon võtab kellaaja kohalikult teenusepakkujalt, nii et see Eesti kellaajas ei püsi, nagu vanasti). Nii saan saata sõnavõistluse viiele mõistele kuus uudissõna ettepanekut veel enne tähtaja kukkumist. Põhjendama olen osav.

1 comment:

Ursula said...

Ämblikud on ka mu isa hobi - üks pesitses magamistuppa pääsemise trepi ülemises otsas, mis tähendab, et 80-le lähenev isa peab akrobaatilisi liigutusi sooritama, pükse tarvitada ei saa (käsipuul rippuvaid, seal ämblik magab sees - kui nad ikka magavad?) ja püüab iga päev kärbseid.
Eile tõi tuttav ka 2 tükki purgiga. Talv käe', peab varuma hakkama :).