30.10.10

L, 1417. päev: pikk nädalavahetus algab

Magan lõunani, pesen pesu.

Geni on kasutama hakanud kaks hõimlast ja aru saamata, mida kirjutatavad andmed täpselt tähendavad, on loonud uskumatut soga, mida siis oma kuningliku Pro-staatusega raspiraitan. See, kas inimene elab või mitte, on käinud nähtavasti täiesti suvaliselt (kuni selleni, et üks neist kahest on märkinud iseennast surnuks), samuti inimeste sugu, kuni selleni, et kummagi sugulane K on märgitud olema iseenda poolvend ja iseenda vastassoost variandi abikaasa ja igal permutatsioonil on peaaegu (rõhutan: peaaegu) samade nimedega lapsed. Rääkimata partnerlussuhte loomusest (seaduslik abikaasa või mitte). Mõnele inimesele pole viitsitud koguni perekonnanime panna, mistõttu Geni ei ole tuvastanud samasust, tekitades isikuid liites suurperesid, ja muidugi vaevumata nimede kirjapilti üldse kontrollima, kuni koguni selleni, et kui pole teatud, et keegi surnud naissugulane oli abielus, siis on pandud ta lastele külma kõhuga ema neiupõlve perekonnanimi. Hea, et need seega sellest ise teada ei saa.

2 comments:

Anonymous said...

Minul näitas Geni muudatuste all, et ma olen uuendanud ühe isiku profiili ja lisanud talle elukutseks "trükitööline". Paraku pole mul üldse aimu, millega see inimene tegeleb. Elukutseid ega muid seda tüüpi andmeid pole ma ka lisanud mitte ühelegi profiilile. Täielik müstika.

AV said...

Et mu arust ei ole Geni senini eriti tõsiselt võetav asi (puudub GEDCOM-import, puudub võimalus panna lapsele mitmeid vanemaid, puudub võimalus jätta tundmatu isik nähtamatuks, topelt isikute otsimine on tüsilik), siis hoian selle täiendamise ja uurimise ajal ühtlasi lahti oma sugupuu-andmebaasi, kuhu lisan tehtud avastusi-täiendusi.

Aga teoreetiliselt võib ametite lisamine põhjustada segadusi: mu isiklikus andmebaasis on paremate andmete puudumisel märgitud ametiks ka nt „pangaröövel”, rääkimata sellest, et samas rakenduses on ka teine andmebaas, kus kirjas ühe me koera sugulased (koerte tõuaretusel ei peeta heaks tooniks toota samadelt vanematelt mitut pesakonda, mis tähendab, et suguluse arvutamisega saab paremini hakkama masin); seal on ameti real kirjas värvus, mille pealkiri tuleb andmebaasi vahetades tingimata ära vahetada, muidu võib juhtuda õnnetusi stiilis „amet: punane”.