2.7.10

R, 1332. päev: kallis lahing ehk saunas

Kuidas lihtne asi võib tekitada inimeses rõõmu lausa mitu korda: koosolek B toas, inimesi on 4 (P, B, A ja mina), toole on 4. Tuleb B2, kes selles toas peale B ja D kolmandana päriselt töötab; P vabandust paluma, et võttis B2 tooli ära, ja läheb uut otsima. Naaseb hetke pärast nõutuna ja siis B pakub, et mine vaata massaažitoast, seal on taburet. Üpris uus töötaja A südamest naerma, et massaažituba, mõtlege! Seepeale P, et parem lähme kohvikusse. Möödume massaažitoa uksest ja A uuesti südamest naerma, et ongi päris massaažituba!

Kohalik leht ähvardab, et pärast laupäevast äikest tuleb pühapäev suisa jahe: „ainult” +30 °C! Tänaseks lubab +36 °C. Kraadiklaasi võimalikku viga arvestades on tööl toas suletud ruloo ja pilutatud akende taga umbes sama palav kui pidi olema GOST-standardi järgi veneaegse avaliku sauna pesuruumis (+28 °C). Kraadiklaasi peal on graafiliselt kujutatud õhuniiskuse ja temperatuuri sobivus heaoluks; selle ikooniks on mõtlik nägu.

Kuulunekse, et siinkandi kahest supelrannast lähemal käivad kohalikud eestlased seepärast öösiti, et päeval „järve” (kunagist karjäärikaevandit) valvatakse, tuleb osta käepael. Koonerlus on sättumus, ütlen ma.

Õhtul äike. Panen rõdule pildistama suure ja väikese fotoka sari-aegvõttesse, et ehk midagi peale jääb. Suur teeb ilma selginemiseni 96 pilti ja väike 99, aga täielik nullring!! Kustutamine on digifotograafia tohutu eelis.

No comments: