11.11.08

T, 841. päev: Sed barbari audientes carmen et sonitum instrumenti acutum substiterunt, quia in terra sua non audierant

Kuukaart sai eile läbi, bussis tuleb osta pilet.

Juhtiva lennundusajakirja AW&ST augusti lõpu numbrites on huvitavaid analüüse Vene-Gruusia sõja lennundusaspektidest: et Gruusia ei arvestanud, et Venemaa tuleb kallale, ja Venemaa ei arvestanud, et Gruusia osutab vastupanu, näiteks et neil on olemas efektiivne õhutõrje; seal nimetatakse Gruusia poolt alla lastud Tu-22M3-i ikka õige nimetusega strategic bomber, mitte mingisugune rahuvalvelennuk, nagu seda lasid reaalajas arvata fantaasiaküllased Venemaa propaganda humoristid, kes poolteist nädalat hiljem, kui tähelepanelikud lugejad olid lennukist õige pildi ette võtnud, end parandasid, et mis siis, et strateegiline pommitaja, see oli Gruusa kohal lihtsalt luurelennukina. Oh heldeke. USA luureallikatele viidates täpsustatakse, et selle lendur oli polkovnik Igor Zinov, 929. riikliku lennukatsetuskeskuse (929. GLITs, Ahtubinsk) kogenud katselendur (sest katselenduritel, kes lennukitega kogu aeg lendavad, on praegusel ajal rohkem lennukogemust kui lahingulenduritel, kellel on olnud lennuharjutusteks kütust väga napilt, vrd Austraalia konnad, kes ei oska ujuda, sest mitu aastat järjest on olnud põud, ja kui ükskord lõpuks hakkab sadama, siis upuvad ära, sest nad ei ole kunagi ujuma õppinud (V. Panso, „Maailm arlekiini kuues”).)

Võimalik muidugi, et luureandmed pärinesid sellest veebikohast.

Võimalik muidugi, et Venemaa propagandahumoristid on vastukaal sealsele mustakuuelisele „moraali eest” võitlemise kogukonnale, kes võttis pähe ära keelata täiskasvanute animasari South Park, sest see rikkuvat noorsugu. Täpsemad andmed kinnitavad, et jagu, mis veel 9 aastat pärast ilmumist päratu pahameele tekitas, oli Mr. Hankey's Christmas Classics, kus muu hulgas Hitler laulab põrgus nutulaulu, et tal puudub „o Tannenbaum”, ja siis lahke Saatan kuulutab välja põrgujõulud ning kingib Hitlerile jõulukuuse. Teisalt laulab seal õpetaja Mr. Garrison moraalijüngritele küllap vägagi meelepärase agressiivse jõulusõnumi levitamise laulu Merry Fucking Christmas.

Kodus oleme selle ainult lauludest koosnenud osa lauludega plaati viimasel ajal väga sagedasti kuulanud ning mu telefoni praegune tilin on sellelt laul I Saw Three Ships, mille esitab hambaraudade tõttu väga halva diktsiooniga ja väga õel Shelley Marsh (peaks olema üks andeka helindusnäitleja Mary Kay Bergmani viimaseid töid), Stani õde, kes loo lõpuks teda ahviva Stani ja Kyle'i peale vihaseks saab ja neid klaveriga viskab.

* * *

Leian üles lustikummuti laaduri adapteri, mis oli mitu nädalat kadunud ja mille tõttu ei saanud lustikummutit kasutada, sest miskipärast USB-pordist see enam laadida ei taha. Ma arvasin juba, et on rikkis ja ma riket oma peaga ei lahenda, ning olin koguni aku tagant võtnud ja pannud vaikselt tallele, et las saavad kondekad tühjaks, siis proovime paari kuu pärast uuesti.

Bloggeri kinnitussõna on shammuss ja näpuka parandamisel tinesson.

No comments: