19.6.17

E, 3709. päev: lennuk

Hommikul hambaarst.

Plaanid, kuidas seada tänaseid-homseid käike: vaja on osta uus suur kõvaketas, aga selle pood on hambaarsti juurest lahkudes veel kinni (8.46, avatakse 9.30). Sinna ei saa minna kotiga, aga ma ei taha hästi jätta oma kaunist portfelli poe kappi (viimati naaberlinnas avastasime sama kaubamärgiga asjade poe, väga šikk). Lõunal on vaja osta toitu, tolmuimejakotte ja koerasööki; toidupoe ostudega saab minna ostma koerasööki ja mõneti ka vastupidi, aga kummagi järel ei saa minna elektroonikapoodi. Enne tundi minekuks tuleks jätta kott kappi. Homme hommikul ei saa, viin Šp-t arsti juurde. Lõunal ostan Šp transpordiks uut kasti. Õhtul toon Šp arsti juurest ära ja edaspidised paar päeva olen kodus. Nii et sõidan lõuna ajal kõigepealt linna kõvaketta järele, siis ostan toidu, siis koerasöögi, siis toon asjad koju, jalutan koerad, kastan lilled (täna on 30 °C), siis võtan kodust keeletunni asjadega koti ja lähen tagasi tööle.

Arvutiparandus teatab, et vanalt kõvakettalt midagi kätte ei saa.

Igasuguste kõvaketaste ostmisel on tähtis pakilt uurida, et see töötaks ka meie vanaaegsete operatsioonisüsteemidega. Uus „lennuk” töötab. Isegi on olemas Firewire’ pesa (millest tean, et läpakal on ka). Pakki avades selgub, et on ka eSATA pesa; ka see on läpakal ka. Avamisel väike vereohver (kogemata torkan plastlinti läbi lõigates Leathermani pisikääridega pöidlasse).

* * *

Raketirühma (keskmine vanus u 60) on juba kolm nädalat kestnud Lego Saturn V eufooria, oma uhket saavutust (1969 osa, vähemalt viis tundi) on esitlenud mustmiljon meisterdajat, nii et mõni muu juba noomib, et palju nagu. Aga täna tuleb ka esimene pilt, kuidas keegi pillas valmis mudeli katki.

No comments: